Mouku smícháme nasucho s kořením, solí a sodou. Melasu rozmícháme s vodou. Změklý tuk vyšleháme s ...
Smícháme všechny suché suroviny, v jiné nádobě všechny tekuté a pokrájíme si na kousky ananas. ...
Několik hodin až den předem si připravíme vejce. Nejprve je vložíme do osolené vroucí vody a vaříme ...
Nejdříve si vymažeme a vysypeme formu na bábovku. Pak smícháme zvlášť suché (bez kakaa) a zvlášť ...
Vše smícháme v nádobě s nepřilnavým povrchem a za stálého míchání redukujeme mírným varem cca 15 ...
Banány rozmačkáme vidličkou, smícháme s ostatními tekutými surovinami, přidáme sypké suroviny a ...
Smícháme suroviny na těstíčko ve větší misce. Květák opláchneme. Odlamujeme či odkrajujeme ...
Oprané a okapané lístky bazalky vložíme do vysoké nádoby (ideálně té dodávané s ponorným ...
Vše v uvedeném pořadí navážíme rovnou do nádoby z pekárny, tu pak vložíme do přístroje a zapneme ...
Nejprve si předpřipravíme sušené sójové maso. Nejlépe ho zbavíme pachutí tak, že ho necháme ...
Na oleji zpěníme cibulku, vložíme česnek, zarestujeme. Přidáme kořenovou zeleninu i řapíkatý celer ...
Oloupané brambory nastrouháme najemno. Vmícháme po lžících mouku (podle potřeby a požadované ...
Po opakovaných trápeních s "klesáním" středu buchty pečením ve vysoké formě (ať pekárny nebo ...
Připravíme si oblíbené těsto, které můžeme vylepšit i nějakým přídavkem. Navlhčenýma rukama ...
Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka, necháme vychladnout (ještě lépe je uvařit den předem). ...
Připravíme si hrnec s vroucí vodou. Zchladlé brambory prolisujeme nebo nastrouháme, přidáme ostatní ...
Vařené brambory stačí pokrájet mřížkovým krájedlem na bramborový salát. Ve spolupráci s ...
Dělat bramborový salát jindy, než na Vánoce, by mne asi normálně nenapadlo, ale vařila jsem si brambor ...
Sojové kostky povaříme ve vývaru 20 minut. Tekutinu slijeme, ale uchováme na další vaření. Mezitím ...
Brokolici očistíme, rozdělíme na menší kousky, pokud je košťál dřevnatý, dáme ho jen vyvařit, ...
Nejprve si smícháme směs nahrazující vejce. Brokolici opláchneme a odstraníme dřevnatou část ...
Z vlažné vody, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. Přidáme ostatní suroviny (mouky nejdříve ...
Celer očistíme a nakrájíme na plátky cca 1 cm silné (můžeme je ještě překrojit na menší části). ...
Očištěný celer najemno nastrouháme, pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědl a vmícháme ostatní ...
Nejméně pracné je nechat vypracovat těsto v pekárně nebo robotu, ale lze to samozřejmě i ...
Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka či tenké měsíčky, česnek na tenké plátky. Společně ...
Z mouky, soli, tymiánu a vychlazeného tuku pokrájeného na kousky uděláme nejdříve něco jako drobenku, ...
Nejdříve smícháme suché suroviny, pak přidáme tekuté a propracujeme těsto. Doladíme kapkou vody nebo ...
Na oleji zesklovatíme cibulku, zarestujeme protlak, vlijeme vodu s bujonem či vývar, přidáme koření a ...
Nejdříve smícháme suché suroviny, přidáme na kousky pokrájený tuk pokojové teploty a hněteme. Podle ...
Cuketu nahrubo nastrouháme, osolíme a počkáme, až pustí šťávu. Vločky nadrtíme v mixéru na mouku, ...
Na oleji orestujeme cibulku, přidáme mrkev, zarestujeme. Přilijeme vývar, přidáme rajčata, protlak, ...
Cibuli a česnek nasekáme na jemno. V hrnci rozehřejeme olej a zesklovatíme cibuli. Přidáme česnek, ...
Čočku přebereme, propláchneme a namočíme asi na 2 hodiny do studené vody. Ve stejné vodě se špetkou ...
Čočku propláchneme, zalijeme vodou, osolíme a 10 minut povaříme. Poté vsypeme vločky a promícháme. ...
Nejprve si propláchneme červenou čočku studenou vodou a pak zalijeme horkou vodou, ve které ji uvaříme ...
Čočku přebereme od nečistot, propláchneme, zalijeme vodou zalijeme novou vodou (cca stejný objem jako ...
Nejdříve si rozehřejeme (třeba v MV troubě ve vhodné nádobě) kokosový olej do polotekuté ...
Čokoládu rozlámanou na kousky rozpustíme s tukem v parní lázni a pak zředíme horkou vodou (stačí ...
V mixéru rozdrtíme vše kromě ovocné pasty na hrubý prášek. Ručně pak prohněteme s datlovou pastou. ...
Nejdříve smícháme sypké suroviny, přidáme tekuté, prohněteme v těsto, které necháme aspoň hodinu ...
Suroviny dáme do mixéru nebo drtiče zvládajícího rozmělnit i mražené ovoce. Dosladíme dle chuti, ale ...
Brambory oloupeme a nakrájíme na podlouhlé hranolky nebo podlouhlé klínky. Namočíme je asi na ...
Polovinu vody svaříme a v ní necháme vylouhovat čaj podle doporučení výrobce. V horkém čaji ...
Cibuli nadrobno nakrájíme a orestujeme ji v hrnci na polovině oleje dozlatova. Přidáme opláchnutou ...
Cibulku zesklovatíme na oleji, přidáme mrkev a restujeme asi 5 minut. Pak zalijeme vývarem a zvolna ...
Olejem pokryjeme dno kastrolu, u másla počkáme, až se rozpustí. Vsypeme do něj propláchnutou okapanou ...
Nakrájenou cibulku zesklovatíme na oleji. Lehce osolíme. Přidáme na kousky nakrájenou očištěnou ...
Mátu vložíme do hmoždíře, zasypeme cukrem a chvilku třeme, aby se uvolnilo aroma, k tomu přilijeme asi ...
Na oleji zesklovatíme cibulku, přisypeme zeleninu vyjma brambor, orestujeme ji: po chvíli zalijeme ...
Na korpus smícháme suché a tekuté suroviny zvlášť, pak do tekuté směsi postupně vmícháváme suchou ...
Ve větší pánvi si necháme na trošce oleje za stálého míchání zesklovatět cibulku a pak ...
Cibulku zesklovatíme, (přidáme slaninu a orestujeme). Vsypeme ještě zmrzlé lusky, zalijeme vývarem, ...
Aktivní rozkvas smícháme se suchými vločkami, směs ořechů zalijeme horkou vodou a obojí necháme ...
Rozehřejeme olej a přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli. Za stálého míchání restujeme pět ...
Cibulku oloupeme, nakrájíme a zesklovatíme na trošce oleje. Přidáme ostatní suroviny a necháme vše ...
Zeleninu očistíme, nakrájíme nebo nahrubo nastrouháme. Celé koření dáme do plátěného sáčku nebo ...
Vodu ve větším hrnci nebo kastrolu přivedeme k varu. Brambory jemně nastrouháme, slijeme z nich ...
Nejdříve si připravíme světlou jíšku z másla a mouky, za stálého míchání přidáme mléko, pak ...
Cibulku zesklovatíme na oleji, vložíme houby, zalijeme vodou, přidáme koření a zvolna vaříme asi půl ...
Z vlažného mléka, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. V pekárně či robotu necháme všechny ...
Nejdříve si přebereme hrách a propláchneme ho v cedníku. Vsypeme do hrnce a zalijeme asi půl litrem ...
Veškeré suroviny od tekutých po suché svěříme pekárně a upečeme na oblíbený program. (U nás ...
Nejprve si připravíme drobenku, (pokud používáme kokosový tuk, tak si všechny suroviny na ní dáme na ...
Všechny suroviny rozmixujeme ponorným mixérem do hrubosti/jemnosti, která nám vyhovuje. Pokud je hummus ...
Nejdříve spařímesemínka nebo vločky a necháme je zchladnout. Pak do pekárny dáme suroviny v uvedeném ...
Do mísy z pekárny či robota přemístíme rozkvas, přilijeme vodu, přisypeme mouky, chlebovou drobenku, ...
Brambory oloupeme, třetinu až polovinu jich rozkrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě. Po ...
Zelený chřest opláchneme a ulomíme spodní konce (lámou se přesně v místě, kde by byly dřevnaté, ...
Ve větším hrnci zesklovatíme na oleji cibulku. Pak vsypeme nakrájenou mrkev a asi 5 minut restujeme. ...
Z vody, droždí a cukru rozmícháme a necháme vzejít kvásek. Tím zaděláme těsto z mouky, soli a ...
Nejdříve smícháme suché ingredience, pak zvlášť mokré a nakonec obojí smícháme ...
Všechny suroviny na těsto smícháme v misce a pečlivě proděláme na válu, zabalíme do potravinářské ...
Jablka vcelku oloupeme, odstraníme stopku a jádřinec. Těsto si vyválíme na tenko a rozdělíme na ...
Nadrobnou nakrájenou cibulku zesklovatíme na oleji, vsypeme celý balíček mraženého hrášku, zalijeme ...
Nejdříve si připravíme omáčku: Ve větší pánvi na oleji orestujeme pokrájenou cibulku, dále ...
Kapustičky omyjeme, odkrojíme košťál, odstraníme případně nepěkné vrchní lístky a překrojíme ...
Nejprve si předpřipravíme sušené sójové maso. Nejlépe ho zbavíme pachutí tak, že ho necháme ...
Zelí překrojíme podélně na čtvrtiny, vykrojíme košťál a rozkrájíme listy na kousky asi 2 cm ...
Z mléka, trochu cukru a droždí rozmícháme a necháme vzejít kvásek. Ten smícháme s ostatními ...
Vzešlý chlebový kvásek přendáme do pekárny, přidáme tekutiny a ostatní suroviny. Před pečením ...
Ve vlažném mléce s cukrem rozmícháme droždí a necháme ho vzejít. Po přidání ostatních surovin ...
V parní lázni za stálého míchání prohřejeme bílky (či aquafabu) s cukrem na teplotu 60 °C. Poté ...
Med prohřejeme v mikrovlnce, vmícháme obě hořčice a špetku soli, lehce prošleháme metličkou nebo ...
Očištěný celer nakrájíme na kostky, v míse promícháme s polovinou oleje a pořádně posolíme a ...
Chlazené těsto necháme chvíli při pokojové teplotě prohřát. Ramu si pokrájíme na kousky a necháme ...
Očištěnou a na kostičky nakrájenou cibuli zesklovatíme na oleji. Přidáme očištěnou a na kostičky ...
Krupici vmícháme do mléka nejméně hodinu předem, poté osladíme a nejlépe v dvouplášťovém hrnci za ...
Krajíc na krájíme na kostičky, vložíme do nízkého pekáčku určeného do horkovzdušné fritézy, ...
Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku a postupně po částech přiléváme studenou vodu a pečlivě ...
Nejprve si připravíme zeleninový vývar. Pokud spěcháme, tak lze použít i z kostky. Pak na oleji ...
Kvásek s vodou a celozrnnou moukou pečlivě rozmícháme a necháme při pokojové teplotě 6 až 12 hodin ...
Zkoušela jsem obě verze buchet (běžnou i vegan) a připadají mi chuťově téměř ...
Po vzejití kvásku pečlivě proděláme s ostatními přísadami těsto, které přikryté čistou utěrkou ...
Všechny suroviny vložíme do pekárny, necháme propracovat těsto na program pizza. Po vykynutí na asi ...
Půl hrnku mléka ohřejeme, vsypeme rozdrobené droždí i cukr, rozmícháme a necháme vzejít. Pak ...
Začneme bešamelovou omáčkou: z oleje a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou pečlivě ...
Ze všech surovin pečlivě prohněteme těsto a necháme několik hodin uležet v chladnu. Rozvalujeme mezi ...
Těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce cca 10 x 10 cm nebo na podlouhlé trojúhelníky. Plníme ...
V teplém mléce rozmícháme droždí, cukr a necháme vzejít kvásek. Mimo smícháme mouku, sůl, vegavajo ...
Asi 8 - 12 h předem si rozmícháme (namnožíme) lievito madre (LM). Také zalijeme lněné semínko a ...
Brabory uvaříme ve slupce, nejlépe den předem. Oloupané je najemno nastrouháme nabo prolisujeme lisem na ...
Mléko za stálého míchání ohřejeme téměř k varu, vsypeme mletý mák, cukr i koření a za stálého ...
Pokud nemáte mlýnek na mák nebo nemáte čas ho připravovat a pak čistit, skvěle funguje v mixéru ...
Všechny suroviny kromě máku pečlivě smícháme. Mák vmícháme úplně nakonec. Směs vlijme do ...
Tenhle recept vznikl na přání mé rodiny. Chválili sice mé nadýchané či ochucené chlebíky, ale mazat ...
Do mixéru na smoothie nebo jiného mixéru vložíme meloun, případně led, zředíme vodou, přidáme ...
Rozmačkáme babán, přidáme tekuté suroviny, rozmícháme. V jiné nádobě smícháme sypké suroviny a ...
V mléce rozmícháme moučkový cukr a droždí, přidáme ostatní suroviny a zaděláme těstíčko. ...
Nejdříve smícháme suché suroviny, přidáme tekuté a pečlivě těsto promícháme. Koláčovou formu ...
Suché suroviny smícháme, stranou si rozpustíme máslo. Očištěnou mrkev pokrájíme na kousky a ...
Dortovou či koláčovou formu nebo malý pekáček si vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo ...
Zeleninu očistíme a oloupeme. Cibulku a zázvor nakrájíme na malé kostičky, mrkev na asi 1 cm silná ...
Nejdříve smícháme suché ingredience, pak zvlášť mokré a nakonec vše smícháme ...
Suroviny smícháme, prohněteme těsto a necháme v teple ve fólii (proti osychání) uležet. Poté ...
Kozí rohy silnější jehlou nebo ostrým párátkem na několika místech skrz naskrz propíchneme. ...
Zázvor nastrouháme na jemné plátky. Ostatní suroviny svaříme, do vroucího nálevu vložíme ...
Suché suroviny (bílkovinu, droždí i koření) promícháme ve větší misce. Bujon rozmícháme v horké ...
Zveganizovat takové ikonické pokrmy jako je pomalu dušené hovězí, je odvaha až drzost, ale já měla na ...
Na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme celer, restujeme do lehkého opečení, zalijeme vývarem, vsypeme ...
Na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme kořenovou zeleninu (kromě mrkve na plátky), zarestujeme. Zalijeme ...
Nejdříve si připravíme těsto smícháním všech surovin a řádným propracováním. Těsto zabalíme do ...
Okurku omyjeme, jednu polovinu nakrájíme na silnější plátky a ty pak na poloviny nebo čtvrtiny. Druhou ...
V parní lázni za stálého míchání prohřejeme bílky (či aquafabu) s cukrem na teplotu cca 60 °C. ...
Vločky rozmícháme v mléce, necháme chvíli nasáknout. Pak za stálého míchání přivedeme k varu, ...
Ovesné vločky zalijeme vodou, tak aby hladina byla cca 2 cm nad vločkami, a necháme při pokojové ...
Nejprve na teflonové pánvi nasucho opražíme vločky, až lehce zezlátnou a rozvoní se. Přesypeme je do ...
Všechny suroviny smícháme a necháme asi půlhodinky těsto odstát. Před vlitím těsta pokaždé pánev ...
Nejdříve si připravíme kuskusovou náplň. Na oleji s máslem orestujeme celer s mrkví (ale pozor ...
Cibuli nakrájíme na kostičky, papriky na proužky. Nejdříve na oleji orestujeme cibulku dosklovata, ...
Jablka omyjeme a vykrojíme jádřinec tak, aby jablko zůstalo vcelku (např. škrabkou). Do každé nádobky ...
Dobře omyté brambory promícháme se lžící oleje a asi půl lžičkou soli. Vložíme do košíku ...
Rybíz obereme od stopek, větší ovoce zbavíme pecek a nakrájíme na kostičky. Promícháme s cukrem i ...
Cibuli očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme restovat na oleji do vhodně velké nádoby. Cibuli lehce ...
Všechny suché suroviny promícháme, přidáme tekutiny a pečlivě šlehačem nebo metlou propracujeme. ...
Přes noc rozběhnutý rozkvas smícháme s ostatními surovinami v robotu asi 10 minut (nejdříve pomalý ...
Těsto uhněteme ručně, v robotu nebo necháme vypracovat v domácí pekárně na program "pizza". Po ...
Z vody, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Pečlivě proděláme hnětačem s moukou, solí a olejem, ...
Suroviny smícháme, propracujeme pečlivě těsto a necháme v potravinářské folii v teple odpočinout. ...
Tento chléb je vhodný díky tvárnosti těsta i pro začátečníky. Většinu práce obstará robot a to ...
Do pekárny dáme tekuté, pak sypké suroviny, nakonec droždí a cukr. Spustíme program na těsto s ...
Na kuličky z nemasa si připravíme hmotu. Vytvarujeme kuličky, které uvaříme v páře (ve varných ...
Očištěné plody rakytníku řešetlákového nasypeme do vhodně velkých uzavíratelných sklenic do cca ...
Nejprve spaříme rajčata. (Špičku nakrojíme do kříže, zalijeme vroucí vodou, aby byla ponořená. Po ...
1. den ( Preferment ) Kvásek rozmícháme v 125 g vody, pečlivě promícháme resp. prohněteme s 250 g ...
Těsto nechám vypracovat v domácí pekárně. Nejprve vložím tekuté suroviny, pak suché a zapnu program ...
Rybíz zbavený stopek přelijeme svařenou vodou s octem a po chvilce scedíme. Přidáme vodu, cukr, ...
Odšťavňovali jsme rybíz na džem a bylo mi líto ten zbytek s ještě viditelným obsahem šťávy ...
Suroviny na rozkvas necháme prokvasit 4 - 6 hodin na dvojnásobek. (Pokud je v místnosti chladno, dám do ...
Lístky opláchneme a pokrájíme. Citron nebo limetku oloupeme (či oškrábeme škrabkou vrchní vrstvu ...
Nádobu vymažeme olejem. Odměřenou rýži vsypeme do sítka/cedníku a propláchneme studenou tekoucí ...
Nejdříve si připravíme náplň: cibuli orestujeme na oleji, přidáme curry pastu a zázvor, necháme ...
Nejprve si předpřipravíme sušené sójové maso. Nejlépe ho zbavíme pachutí tak, že ho necháme ...
Nejdříve si ideálně několik hodin dopředu horkou vodou zalijeme lněné semínko (buď rovnou mleté ...
Smícháme v míse suché suroviny, přidáme mokré a pečlivě rozmícháme. Těsto vylijeme na pečící ...
Měla jsem chuť na něco podobného snídaňovým "zdravým cereáliím", ale po prostudování složení... ...
Do menšího hrnce s tlustým dnem vypeme cukr a zahříváme na střední stupeň do rozpuštění (míchám ...
Sojové maso nejdříve necháme vzkypět v čisté vodě, tu pak slijeme a použijeme novou vodu s bujonem a ...
Nejprve si připravíme sušené sójové maso, nejlépe několik hodin předem. Plátky necháme přejít ...
Nejprve připravíme rýži, kterou zalijeme v míse studenou vodou a necháme cca čtvrt hodinky stát. Pak ...
Nejprve si připravíme půlden dopředu rozvas, pak cca hodinu před mícháním těsta záparu/kaši a pak ...
Tuk nakrájíme na kostičky a s ostatními surovinami uhněteme těsto, které necháme uležet nejméně ...
Na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme strouhanou zeleninu a opékáme do lehkého zhnědnutí. Přidáme ...
Nejdříve si připravíme nálev z oleje. Oloupanou cibulku si nakrájíme na tenká čtvrtkolečka, česnek ...
Brambory v hrnci zalijeme studenou vodou jen tak, aby byly lehce ponořené, osolíme, přivedeme k varu a ...
Špagety uvaříme podle doporučení na obalu. Mezitím si na středním plameni na oleji orestujeme ...
Na tuku orestujeme cibulku nejlépe v hlubší pánvi. Přistrouháme muškátový oříšek. Přidáme ...
Nejprve si upečeme piškotový korpus: Smícháme zvlášť sypké a zvlášť tekuté suroviny. Oboje pak ...
Do mísy v pekárně dáme suroviny v tomto pořadí: lievito madre, voda, olej, droždí, cukr, mouky a sůl. ...
Vše vyjma mouky a ovoce rozmixujeme dohladka ponorným mixérem ve vhodné vyšší nádobě. Směs ...
Tofu nakrájíme na plátky asi půl centimetru silné, položíme mezi na papírovou utěrku a vymačkáme ...
Cibulku restujeme na oleji do požadované barvy (jen sklovatá či dozlatova). Mezitím si rukou do misky ...
Na olivovém oleji zesklovatíme nadrobno pokrájenou malou cibulku a česnek. Přidáme rajčatový protlak a ...
Nejdříve rozmícháme droždí ve vodě s cukrem a necháme vzejít. Pak smícháme s ostatními surovinami ...
(Nejdříve si nakrmíme a necháme uzrát tuhý pšeničný kvas - lievito madre. Cca 3 hodiny v teple ...
Oloupanou okurku nahrubo nastrouháme a vymačkáme šťávu (nevyhazovat, ale vypít!). Přidáme ...
Mandle pražíme nasucho za stálého míchání asi 5 minut (u nás na stupeň 7). Pozor, ať je nespálíme! ...
Všechny suroviny smícháme a necháme chvíli odpočinout. Pečeme ve vaflovači nebo v silikonové formě, ...
Nejdříve si připravíme pravý vanilkový cukr: Přepodsívaný moučkový cukr smícháme s mletou pravou ...
Oleje smícháme v nádobce s hubičkou pro snazší nalévání tenkým proudem. Ve vyšší nádobě ...
Mrkev očistíme a nakrájíme škrabkou nebo nožem na tenké plátky. Ty povaříme 3 minuty ve vroucí ...
Nejprve si připravíme sušené sójové maso. Kousky necháme přejít varem (vzkypět) v čisté vodě. ...
Všechny suroviny kromě přídavku rozmixujeme, podle chuti přidáme přídavek (bylinky či hrubozrnné ...
Nejdříve si uvaříme červenou čočku, stačí 10 minut a přecedíme ji. Mezitím si nakrájíme cibuli, ...
Brambory uvaříme ve slupce jako obvykle, jen je loupeme a dále zpracováváme ještě teplé. Mezitím si ...
Zeleninovým vývarem (vodou s bujonem) prohřátým k varu zalijeme ovesné vločky, přidáme koření a ...
Vše postupně řidáváme do mísy robota, nejdříve tekuté, pak sypké. Mícháme cca 7 minut na ...
Nedávno jsem četla, že "machout" či bramborový kuba je tradiční jídlo z Plzeňska, ale neznala jsem ...
Brambory umyjeme a dáme vcelku i se slupkou vařit na půl hodiny. Po uvaření vodu slijeme, brambory ...
Suroviny na těsto smícháme (nejlépe v pekárně) a necháme vykynout v teple na dvojnásobek. Mezitím si ...
Citrony nakrájíme na tenké půlplátky či menší kousky. (Pozor na pecičky, ty určitě pečlivě ...
Všechny suroviny (kromě těch na obalování) vypracujeme ve vláčné těsto a necháme zabalené ve folii ...
Koření na svařené víno zalijeme vroucí vodou. Mezitím čerstvý zázvor oloupeme, nastrouháme na ...
Na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme vločky, orestujeme je a ochutíme kurkumou. Zalijeme vývarem, ...
V hrnci se zesíleným dnem nasucho orestujeme na větší kusy pokrájenou očištěnou zeleninu, až ...
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, osolíme, přidáme kmín a vaříme zvlášť nejdříve 10 ...
Zelí scedíme a překrájíme nadrobno. Pak společně s ostatními surovinami vypracujeme těsto, které ...
Nakrájenou cibulku orestujeme na oleji. Zelí vymačkáme, překrájíme, přidáme ostatní suroviny, ...
Nejprve si navážíme či odměříme zrníčka podle chuti a zalijeme je převařenou vodou o stejném ...
ančovičky aquafaba bábovka banán bazalka bešamel bochánek brambory brokolice broskve buchta celer cibule cizrna cuketa cukroví čaj česnek čočka čokoláda děti dort dresink drobenka droždí fazole gluten gnocchi guláš Hlavní jídlo Horkovzdušná fritéza hořčice houby hovězí hrášek chléb jablka jahody játra jogurt káva klobása knedlíky koláč kopr králík krupice křen kukuřice kuře kuskus kvásek lievito madre listové těsto lívance losos luštěniny mák med meruňky míchaný nápoj mleté Moučník mozzarella mrkev muffiny nákyp nálev Nápoje nektarinky odpalované těsto okurka olivy omáčka Ostatní palačinky paprika párky pažitka pečeně pečivo Pekárna perníčky piškoty pizza placky podmáslí Polévka Pomazánka Příloha pudink rajčata ricotta rum rybíz ryby rýže Salát seitan slanina smažené Smoothie sójové maso sýr špekáčky špenát švestky těstoviny tofu tvaroh uzené vafle Vánoce vegan vegetarián vejce Velikonoce vepřové vločky vývar zavařenina Zavařování zázvor zelenina zelí zmrzlina žampiony