Několik hodin až den předem si připravíme vejce. Nejprve je vložíme do osolené vroucí vody a vaříme ...
Vše smícháme v nádobě s nepřilnavým povrchem a za stálého míchání redukujeme mírným varem cca 15 ...
Banány rozmačkáme vidličkou, smícháme s ostatními tekutými surovinami, přidáme sypké suroviny a ...
Oprané a okapané lístky bazalky vložíme do vysoké nádoby (ideálně té dodávané s ponorným ...
Po opakovaných trápeních s "klesáním" středu buchty pečením ve vysoké formě (ať pekárny nebo ...
Připravíme si hrnec s vroucí vodou. Zchladlé brambory prolisujeme nebo nastrouháme, přidáme ostatní ...
Vařené brambory stačí pokrájet mřížkovým krájedlem na bramborový salát. Ve spolupráci s ...
Z vlažné vody, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. Přidáme ostatní suroviny (mouky nejdříve ...
Očištěný celer najemno nastrouháme, pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědl a vmícháme ostatní ...
Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka či tenké měsíčky, česnek na tenké plátky. Společně ...
Nejprve na teflonové pánvi nasucho opražíme vločky až lehce zezlátnou a rozvoní se. Přesypeme do ...
Několik hodin předem si připravíme rozkvasy, z livevito madre odbereme 150 g do těsta a zbytek odložíme ...
Aktivní rozkvas smícháme se suchými vločkami, směs ořechů zalijeme horkou vodou a obojí necháme ...
Cibulku oloupeme, nakrájíme a zesklovatíme na trošce oleje. Přidáme ostatní suroviny a necháme vše ...
Suroviny na kvásek smícháme a necháme vzejít. Přendáme do pekárny, přidáme ostatní suroviny, ...
Brambory oloupeme, třetinu až polovinu jich rozkrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě. Po ...
Zelí překrojíme podélně na čtvrtiny, vykrojíme košťál a rozkrájíme listy na kousky asi 2 cm ...
Z mléka, trochu cukru a droždí rozmícháme a necháme vzejít kvásek. Ten smícháme s ostatními ...
Vzešlý chlebový kvásek přendáme do pekárny, přidáme tekutiny a ostatní suroviny. Před pečením ...
Ve vlažném mléce s cukrem rozmícháme droždí a necháme ho vzejít. Po přidání ostatních surovin ...
Krupici vmícháme do mléka nejméně hodinu předem, poté osladíme a nejlépe v dvouplášťovém hrnci za ...
Krajíc na krájíme na kostičky, vložíme do nízkého pekáčku určeného do horkovzdušné fritézy, ...
Kvásek s vodou a celozrnnou moukou pečlivě rozmícháme a necháme při pokojové teplotě 6 až 12 hodin ...
Zkoušela jsem obě verze buchet (běžnou i vegan) a připadají mi chuťově téměř ...
Po vzejití kvásku pečlivě proděláme s ostatními přísadami těsto, které přikryté čistou utěrkou ...
Půl hrnku mléka ohřejeme, vsypeme rozdrobené droždí i cukr, rozmícháme a necháme vzejít. Pak ...
Z mléka, 1 KL cukru a droždí rozmícháme a necháme vzejít kvásek. Ten smícháme s ostatními ...
Mandle upečeme rozložené na plechu na pečíčím papíru při 180 °C 12 minut a necháme je úplně ...
V mléce rozmícháme moučkový cukr a droždí, přidáme ostatní suroviny a zaděláme těstíčko. ...
Nejprve si připravíme cukrový sirup. V kastrůlku svaříme bílý cukr s 40 ml vody na zlatavý karamel ...
Suroviny smícháme, prohněteme těsto a necháme v teple ve fólii (proti osychání) uležet. Poté ...
Zázvor nastrouháme na jemné plátky. Ostatní suroviny svaříme, do vroucího nálevu vložíme ...
Vločky rozmícháme v mléce, necháme chvíli nasáknout. Pak za stálého míchání přivedeme k varu, ...
Ovesné vločky zalijeme vodou, tak aby hladina byla cca 2 cm nad vločkami, a necháme při pokojové ...
Nejprve na teflonové pánvi nasucho opražíme vločky, až lehce zezlátnou a rozvoní se. Přesypeme je do ...
Pažitku nadrobno pokrájíme, přidáme ostatní přísady a našleháme vidličkou. Podáváme s tmavým ...
Přes noc rozběhnutý rozkvas smícháme s ostatními surovinami v robotu asi 10 minut (nejdříve pomalý ...
Suroviny smícháme, propracujeme pečlivě těsto a necháme v potravinářské folii v teple odpočinout. ...
Očištěné plody rakytníku řešetlákového nasypeme do vhodně velkých uzavíratelných sklenic do cca ...
1. den ( Preferment ) Kvásek rozmícháme v 125 g vody, pečlivě promícháme resp. prohněteme s 250 g ...
Piškoty rozdrtíme ručně v sáčku válečkem nebo rychlejší to je v mixéru. Smícháme a prohněteme s ...
Lístky opláchneme a pokrájíme. Citron nebo limetku oloupeme (či oškrábeme škrabkou vrchní vrstvu ...
První den pokrájíme citron i rýmovník a přelijeme horkou vodou. Po vychladnutí směs odložíme do ...
Vychytat správně oblíbenou konzistenci vajec a jak toho doma dosáhnout, je celkem časově ...
Nejprve si připravíme půlden dopředu rozvas, pak cca hodinu před mícháním těsta záparu/kaši a pak ...
Tuk nakrájíme na kostičky a s ostatními surovinami uhněteme těsto, které necháme uležet nejméně ...
Nejdříve si připravíme nálev z oleje. Oloupanou cibulku si nakrájíme na tenká čtvrtkolečka, česnek ...
Kouskem másla si vymažeme zapékací nádobu (z varného skla nebo keramiky) nebo menší nádobky na ...
Vychlazenou šlehačku vyšleháme (ale nepřešleháme). Ostatní suroviny na krém promícháme (klidně ...
Pokud nepoužíváme sušenky, musíme si nejprve upéct piškotový korpus. Na něj smícháme zvlášť ...
Nejdříve rozmícháme droždí ve vodě s cukrem a necháme vzejít. Pak smícháme s ostatními surovinami ...
(Nejdříve si nakrmíme a necháme uzrát tuhý pšeničný kvas - lievito madre. Cca 3 hodiny v teple ...
Oloupanou okurku nahrubo nastrouháme a vymačkáme šťávu (nevyhazovat, ale vypít!). Přidáme ...
Mandle pražíme nasucho za stálého míchání asi 5 minut (u nás na stupeň 7). Pozor, ať je nespálíme! ...
Špekáčky oloupeme, podélně nakrojíme, řez pomažeme hořčicí a vložíme srpek cibule. Vrstvíme do ...
Oloupaná vajíčka rozkrojíme, vyjmeme žloutky, rozdrobíme vidličkou v misce a promícháme s ostatními ...
Vejce i zeleninu pokrájíme na menší kousky. Přivedeme k varu 75 ml vody, na chvilku odstavíme a mimo ...
Oleje smícháme v nádobce s hubičkou pro snazší nalévání tenkým proudem. Ve vyšší nádobě ...
Mrkev očistíme a nakrájíme škrabkou nebo nožem na tenké plátky. Ty povaříme 3 minuty ve vroucí ...
Všechny suroviny kromě přídavku rozmixujeme, podle chuti přidáme přídavek (bylinky či hrubozrnné ...
Nejdříve si uvaříme červenou čočku, stačí 10 minut a přecedíme ji. Mezitím si nakrájíme cibuli, ...
Vejce si rozdělíme na bílky a žloutky (každý žloutek zvlášť). Bílky osolíme, opepříme a ...
Na plech s pečícím papírem rozprostřeme suché suroviny, dáme na 15 min péct na 160 °C. Mezitím ...
Suroviny na těsto smícháme (nejlépe v pekárně) a necháme vykynout v teple na dvojnásobek. Mezitím si ...
Citrony nakrájíme na tenké půlplátky či menší kousky. (Pozor na pecičky, ty určitě pečlivě ...
V hrnci se zesíleným dnem nasucho orestujeme na větší kusy pokrájenou očištěnou zeleninu, až ...
Zelí scedíme a překrájíme nadrobno. Pak společně s ostatními surovinami vypracujeme těsto, které ...
Nakrájenou cibulku orestujeme na oleji. Zelí vymačkáme, překrájíme, přidáme ostatní suroviny, ...
ančovičky aquafaba bábovka banán bazalka bešamel bochánek brambory brokolice broskve buchta celer cibule cizrna cuketa cukroví čaj česnek čočka čokoláda děti dort dresink drobenka droždí fazole gluten gnocchi guláš Hlavní jídlo Horkovzdušná fritéza hořčice houby hovězí hrášek chléb jablka jahody játra jogurt káva klobása knedlíky koláč kopr králík krupice křen kukuřice kuře kuskus kvásek lievito madre listové těsto lívance losos luštěniny mák med meruňky míchaný nápoj mleté Moučník mozzarella mrkev muffiny nákyp nálev Nápoje nektarinky odpalované těsto okurka olivy omáčka Ostatní palačinky paprika párky pažitka pečeně pečivo Pekárna perníčky piškoty pizza placky podmáslí Polévka Pomazánka Příloha pudink rajčata ricotta rum rybíz ryby rýže Salát seitan slanina smažené Smoothie sójové maso sýr špekáčky špenát švestky těstoviny tofu tvaroh uzené vafle Vánoce vegan vegetarián vejce Velikonoce vepřové vločky vývar zavařenina Zavařování zázvor zelenina zelí zmrzlina žampiony