Nejdříve si připravíme míchaná vajíčka do oblíbené konzistence (cca 1-2 vejce na osobu). Pečivo ...
Smícháme suroviny na těstíčko ve větší misce. Květák opláchneme. Odlamujeme či odkrajujeme ...
Nejprve si předpřipravíme sušené sójové maso. Nejlépe ho zbavíme pachutí tak, že ho necháme ...
Oloupané brambory nastrouháme najemno. Vmícháme po lžících mouku (podle potřeby a požadované ...
Sojové kostky povaříme ve vývaru 20 minut. Tekutinu slijeme, ale uchováme na další vaření. Mezitím ...
Celer očistíme a nakrájíme na plátky cca 1 cm silné (můžeme je ještě překrojit na menší části). ...
Z mouky, soli, tymiánu a vychlazeného tuku pokrájeného na kousky uděláme nejdříve něco jako drobenku, ...
Na oleji zesklovatíme cibulku, zarestujeme protlak, vlijeme vodu s bujonem či vývar, přidáme koření a ...
Čočku přebereme, propláchneme a namočíme asi na 2 hodiny do studené vody. Ve stejné vodě se špetkou ...
Čočku propláchneme, zalijeme vodou, osolíme a 10 minut povaříme. Poté vsypeme vločky a promícháme. ...
Nejprve si propláchneme červenou čočku studenou vodou a pak zalijeme horkou vodou, ve které ji uvaříme ...
Čočku přebereme od nečistot, propláchneme, zalijeme vodou zalijeme novou vodou (cca stejný objem jako ...
Do větší mísy si dáme rohlíky a zakrápneme je mlékem. Až nasáknou, přidáme všechny suroviny a ...
Cibulku zesklovatíme na oleji, přidáme mrkev a restujeme asi 5 minut. Pak zalijeme vývarem a zvolna ...
Ve větší pánvi si necháme na trošce oleje za stálého míchání zesklovatět cibulku a pak ...
Cibulku zesklovatíme, (přidáme slaninu a orestujeme). Vsypeme ještě zmrzlé lusky, zalijeme vývarem, ...
Cibulku oloupeme, nakrájíme a zesklovatíme na trošce oleje. Přidáme ostatní suroviny a necháme vše ...
Vodu ve větším hrnci nebo kastrolu přivedeme k varu. Brambory jemně nastrouháme, slijeme z nich ...
Nejdříve si připravíme světlou jíšku z másla a mouky, za stálého míchání přidáme mléko, pak ...
V parní lázni (ne vodní lázni, tj. v míse nad lehce bublající vodní hladinou!!!) ručně šleháme ...
Cibulku zesklovatíme na oleji, vložíme houby, zalijeme vodou, přidáme koření a zvolna vaříme asi půl ...
Mrkev a celer nahrubo nastrouháme, cibuli nakrájíme. Omyté a osušené maso osolíme, opepříme a ...
Maso rozkrájíme na větší kostky (asi 5 cm), osolíme, opepříme a zlehka obalíme v mouce. Orestujeme je ...
Jídlo připravujeme jak na sporáku, tak i v troubě. Proto je vhodné použít nádobu, která se hodí pro ...
Nejdříve si přebereme hrách a propláchneme ho v cedníku. Vsypeme do hrnce a zalijeme asi půl litrem ...
Zelený chřest opláchneme a ulomíme spodní konce (lámou se přesně v místě, kde by byly dřevnaté, ...
Nejdříve si připravíme zeleninový vývar, pokud nemáme v zásobě už hotový nebo masový. V hrnci se ...
Játra pečlivě očistíme a nakrájíme na kousky. Slaninu vypečeme, přidáme sádlo a orestujeme cibulku. ...
Nejdříve si připravíme omáčku: Ve větší pánvi na oleji orestujeme pokrájenou cibulku, dále ...
Kapustičky omyjeme, odkrojíme košťál, odstraníme případně nepěkné vrchní lístky a překrojíme ...
Nejprve si předpřipravíme sušené sójové maso. Nejlépe ho zbavíme pachutí tak, že ho necháme ...
Obereme si omytý kopr, mladé výhonky nadrobno nakrájíme a stonky nevyhazujeme. Přidáme je do základu ...
Z mléka, vajec, soli a mouky umícháme těstíčko husté asi jako na palačinky. Omyté a osušené květy ...
Na sádle v nádobě vhodné do trouby opečeme nakrájenou slaninu, vložíme porce králíka, necháme ...
Maso očištíme, celé kuře naporcujeme, můžeme použít jen stehna a vykostěná prsa a zbytek použít ...
Nejprve si připravíme zeleninový vývar. Pokud spěcháme, tak lze použít i z kostky. Pak na oleji ...
Půl hrnku mléka ohřejeme, vsypeme rozdrobené droždí i cukr, rozmícháme a necháme vzejít. Pak ...
Uvaříme si tomato-bešamelovou omáčku, kterou pak necháme mírně zchladnout a mezitím si připravíme ...
Začneme bešamelovou omáčkou: z oleje a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou pečlivě ...
Těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce cca 10 x 10 cm nebo na podlouhlé trojúhelníky. Plníme ...
Porce ryby omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a opečeme na másle asi 2 minuty z každé strany. Rybu ...
Pečivo nakrájíme na kostičky a cca polovinu množství nasucho opečeme na pánvi nebo ještě lépe ...
Suché suroviny (bílkovinu, droždí i koření) promícháme ve větší misce. Bujon rozmícháme v horké ...
Zveganizovat takové ikonické pokrmy jako je pomalu dušené hovězí, je odvaha až drzost, ale já měla na ...
Na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme celer, restujeme do lehkého opečení, zalijeme vývarem, vsypeme ...
Nejdříve si připravíme kuskusovou náplň. Na oleji s máslem orestujeme celer s mrkví (ale pozor ...
Cibuli nakrájíme na kostičky, papriky na proužky. Nejdříve na oleji orestujeme cibulku dosklovata, ...
Většinou používám zbývající kaši, kterou jsme nesnědli jako přílohu, ale můžete si připravit ...
Omytou krkovici okořeníme pořádně ze všech stran a vložíme do pekáčku na vrstvu na měsíčky ...
Kuře pečlivě omyjeme, osušíme a necháme aspoň hodinu při pokojové teplotě "prohřát". Pak uvnitř i ...
Žampiony oloupeme a odstraníme nohy. Klobouky zevnitř osolíme, opepříme, vyložíme nakrájeným ...
Z vody, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Pečlivě proděláme hnětačem s moukou, solí a olejem, ...
Nakrájenou cibulku orestujeme na oleji. Housku nakrájíme na kostičky a zakrápneme mlékem. Mleté maso ...
Nejdříve si připravíme všechny suroviny a nakrájíme cibulku. Vše, co budeme balit do ptáčků, ...
Z mouky, soli a vychlazeného másla pokrájeného na kousky uděláme nejdříve něco jako drobenku, pak ...
Na kuličky z nemasa si připravíme hmotu. Vytvarujeme kuličky, které uvaříme v páře (ve varných ...
Nejprve spaříme rajčata. (Špičku nakrojíme do kříže, zalijeme vroucí vodou, aby byla ponořená. Po ...
Rozmražené filé omyjeme, osušíme, zakápneme citronem, osolíme, opepříme, lehce pomažeme hořčicí a ...
Na pláty chleba rozetřeme trochu kečupu, posypeme bylinkami, poklademe na kousky natrhanou šunkou a ...
Nejdříve si připravíme náplň: cibuli orestujeme na oleji, přidáme curry pastu a zázvor, necháme ...
Rýži uvaříme podle návodu na balení, vsypeme zpátky do horkého hrnce a zalijeme smetanou nebo mlékem ...
Nejprve si předpřipravíme sušené sójové maso. Nejlépe ho zbavíme pachutí tak, že ho necháme ...
Maso pokrájíme na kostky velikosti sousta, slaninu a cibuli na kostičky a zelí překrájíme. Na sádle ...
Nejdříve si ideálně několik hodin dopředu horkou vodou zalijeme lněné semínko (buď rovnou mleté ...
Sojové maso nejdříve necháme vzkypět v čisté vodě, tu pak slijeme a použijeme novou vodu s bujonem a ...
Nejprve si připravíme sušené sójové maso, nejlépe několik hodin předem. Plátky necháme přejít ...
Nejprve připravíme rýži, kterou zalijeme v míse studenou vodou a necháme cca čtvrt hodinky stát. Pak ...
Na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme strouhanou zeleninu a opékáme do lehkého zhnědnutí. Přidáme ...
Brambory v hrnci zalijeme studenou vodou jen tak, aby byly lehce ponořené, osolíme, přivedeme k varu a ...
Špagety uvaříme podle doporučení na obalu. Mezitím si na středním plameni na oleji orestujeme ...
Těstoviny uvaříme podle návodu. Pokrájenou cibulku zesklovatíme na oleji, přidáme na kostičky ...
Vše vyjma mouky a ovoce rozmixujeme dohladka ponorným mixérem ve vhodné vyšší nádobě. Směs ...
Tofu nakrájíme na plátky asi půl centimetru silné, položíme mezi na papírovou utěrku a vymačkáme ...
Cibulku restujeme na oleji do požadované barvy (jen sklovatá či dozlatova). Mezitím si rukou do misky ...
Tortily prohřejeme na pánvi nebo v mikrovlnce, pomažeme dresinkem, poklademe plátky zeleniny a lososa. ...
Množství stačí pro 3 až 4 jedlíky, většinou mi vyjde cca 65 knedlíčků velikosti ping-pongového ...
Maso omyjeme a osušíme. Kůži na bůčku pečlivě prokrájíme do mřížky, bohatě osolíme, okmínujeme ...
Zeleninovým vývarem (vodou s bujonem) prohřátým k varu zalijeme ovesné vločky, přidáme koření a ...
Nedávno jsem četla, že "machout" či bramborový kuba je tradiční jídlo z Plzeňska, ale neznala jsem ...
Brambory umyjeme a dáme vcelku i se slupkou vařit na půl hodiny. Po uvaření vodu slijeme, brambory ...
Brambory umyjeme a dáme vcelku i se slupkou vařit na půl hodiny. Po uvaření vodu slijeme, brambory ...
Uzená žebra rozdělíme tak, aby se nám vešla naskládat do hrnce. Zalijeme je studenou vodou, přidáme ...
ančovičky aquafaba bábovka banán bazalka bešamel bochánek brambory brokolice broskve buchta celer cibule cizrna cuketa cukroví čaj česnek čočka čokoláda děti dort dresink drobenka droždí fazole gluten gnocchi guláš Hlavní jídlo Horkovzdušná fritéza hořčice houby hovězí hrášek chléb jablka jahody játra jogurt káva klobása knedlíky koláč kopr králík krupice křen kukuřice kuře kuskus kvásek lievito madre listové těsto lívance losos luštěniny mák med meruňky míchaný nápoj mleté Moučník mozzarella mrkev muffiny nákyp nálev Nápoje nektarinky odpalované těsto okurka olivy omáčka Ostatní palačinky paprika párky pažitka pečeně pečivo Pekárna perníčky piškoty pizza placky podmáslí Polévka Pomazánka Příloha pudink rajčata ricotta rum rybíz ryby rýže Salát seitan slanina smažené Smoothie sójové maso sýr špekáčky špenát švestky těstoviny tofu tvaroh uzené vafle Vánoce vegan vegetarián vejce Velikonoce vepřové vločky vývar zavařenina Zavařování zázvor zelenina zelí zmrzlina žampiony