Holandská (vegan) omáčka
Hlavní jídlo
25.04.2024
Suroviny :
2 polévkové lžíce rostlinného másla2 polévkové lžíce hladké mouky
150 - 200 ml rostlinného mléka či smetany
50 ml suchého bílého vína
špetka kurkumy
špetka mletého muškátového oříšku
špetka černé soli (kala namak)
1/2 - 1 polévkové lžíce citronové šťávy
1 lžička dijonské hořčice
pepř, sůl
Postup :
Nejdříve si připravíme světlou jíšku z másla a mouky, za stálého míchání přidáme mléko, pak víno a koření, přivedeme k varu. Stále mícháme a necháme zvolna provařit asi 10 minut. Před koncem varu přidáme citronovou šťávu a hořčici, promícháme, ochutnáme a podle chuti dokořeníme solí a pepřem.Podáváme ideálně s chřestem a novými bramborami, ale samozřejmě se hodí i k jinému užití...
Holandská (vegan) omáčka - recept v PDF
Inspirováno a lehce poupraveno receptu veggie´s way .