Holandská (vegan) omáčka

Hlavní jídlo

25.04.2024

Suroviny :

2 polévkové lžíce rostlinného másla
2 polévkové lžíce hladké mouky
150 - 200 ml rostlinného mléka či smetany
50 ml suchého bílého vína
špetka kurkumy
špetka mletého muškátového oříšku
špetka černé soli (kala namak)

1/2 - 1 polévkové lžíce citronové šťávy
1 lžička dijonské hořčice
pepř, sůl



Postup :

Nejdříve si připravíme světlou jíšku z másla a mouky, za stálého míchání přidáme mléko, pak víno a koření, přivedeme k varu. Stále mícháme a necháme zvolna provařit asi 10 minut. Před koncem varu přidáme citronovou šťávu a hořčici, promícháme, ochutnáme a podle chuti dokořeníme solí a pepřem.

Podáváme ideálně s chřestem a novými bramborami, ale samozřejmě se hodí i k jinému užití...

Holandská (vegan) omáčka - recept v PDF

Inspirováno a lehce poupraveno receptu veggie´s way .