Boršč s fazolemi

Na oleji zpěníme cibulku, vložíme česnek, zarestujeme. Přidáme kořenovou zeleninu i řapíkatý celer a cca 10 minut za stálého míhání lehce ...
14.10.2022

Bramborový rychlý

Dělat bramborový salát jindy, než na Vánoce, by mne asi normálně nenapadlo, ale vařila jsem si brambor jako přídavek do chleba a vařit 1 až 2 ...
14.10.2022

Hořčično-medový dip

Ingredience pečlivě smícháme (med můžeme přepustit v mikrovlnce) a necháme v chladu proležet. Podáváme ke grilovaných pochoutkám. Tip mého ...
11.07.2020

Kokosky

Troubu předehřejeme na 130 °C. Bílky se solí vyšleháme ve vyšší nádobě do polotuha, za stálého mírnějšího šlehání vsypeme po částech ...
26.07.2020

Koprová omáčka

Obereme si omytý kopr, mladé výhonky nadrobno nakrájíme a stonky nevyhazujeme. Přidáme je do základu omáčky pro lepší chuť. Z másla, oleje a mouky ...
14.10.2022

Koprovohořčičný dresink

Med prohřejeme v mikrovlnce, vmícháme obě hořčice a špetku soli, lehce prošleháme metličkou nebo vidličkou a nakonec vmícháme kopr. Necháme aspoň ...
11.07.2020

Kulajda

Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku a postupně po částech přiléváme studenou vodu a pečlivě rozmícháváme metličkou případné hrudky. ...
17.02.2023

Nálev na okurky

Nálev 15 minut svaříme a necháme zchladnout. Sterilujeme při teplotě 80 stupňů po dobu 20 minut. Do každé sklenice (kromě okurek) patří: 5 ...
23.04.2019

Tortily s lososem

Tortily prohřejeme na pánvi nebo v mikrovlnce, pomažeme dresinkem, poklademe plátky zeleniny a lososa. Šikovně zamotáme a je hotovo!
14.10.2022

Tzatziky

Oloupanou okurku nahrubo nastrouháme a vymačkáme šťávu (nevyhazovat, ale vypít!). Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř, olej, ocet a nakrájený ...
05.10.2022

Vegan mrkvový losos

Mrkev očistíme a nakrájíme škrabkou nebo nožem na tenké plátky. Ty povaříme 3 minuty ve vroucí vodě. Suroviny na marinádu smícháme, vložíme do ...
27.12.2023

Volská oka

Hamburgerovou pánev, lívanečník nebo běžnou pánev a silikonové formičky na smažení lehce vymažeme olejem a rozehřejeme na střední teplotu. ...
23.04.2019

Zapékané müsli

Na plech s pečícím papírem rozprostřeme suché suroviny, dáme na 15 min péct na 160 °C. Mezitím rozehřejme "mokré suroviny" v kastrůlku jen dokud ...
08.12.2020