Ze 1/4 l mléka a vanilkového pudinkového prášku přislazeného 4 PL vanilkového cukru uvaříme hustý pudink. Ten následně vychladíme ve vodní lázni ...
14.10.2022
Na korpus smícháme suché a tekuté suroviny zvlášť, pak do tekuté směsi postupně vmícháváme suchou směs a ručně metličkou prošleháme. Vlijeme ...
26.07.2020
Nejdříve smícháme suché ingredience, pak zvlášť mokré a nakonec obojí smícháme dohromady.
Košíčky plníme kousek pod okraj, ještě teplem ...
18.04.2023
Nektarinky omyjeme a nakrájíme na srpečky. Mouku, cukr, vejce, prášek do pečiva, jogurt, tvaroh, vanilkové koření, rozpuštěné máslo a špetku soli ...
22.07.2020
Rozmačkáme babán, přidáme tekuté suroviny, rozmícháme. V jiné nádobě smícháme sypké suroviny a poté společně spojíme v jednolitou hmotu. ...
08.11.2023
Dortovou či koláčovou formu nebo malý pekáček si vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečícím papírem. Smícháme suché suroviny. ...
15.05.2023
Nejdříve smícháme suché ingredience, pak zvlášť mokré a nakonec vše smícháme dohromady.
Košíčky plníme kousek pod okraj, ještě teplem ...
21.04.2023
Čokoládu na korpus si rozpustíme v parní lázni. (Nejlepší je použít hrnec s asi třetinou objemu lehce vroucí vody a na něm položenou skleněnou ...
11.07.2020
Oddělíme si žloutky a bílky. Z bílků a soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky, vodu a cukr vyšleháme do pěny, postupně vešleháme mouku rozmíchanou ...
14.10.2022
Nejdříve si připravíme korpusy (pokud je sami pečeme) a zdobíme až po dokonalém vychladnutí.
Ze surovin na krém (kromě tvarohu) uvaříme hustý ...
14.10.2022
Vychlazenou šlehačku vyšleháme (ale nepřešleháme). Ostatní suroviny na krém promícháme (klidně šlehačem na menší otáčky) a smícháme se ...
14.10.2022
Nejprve rozdrtíme sušenky a promícháme je s přepuštěným máslem. Směs upěchujeme na dno dortové formy a pečeme 10 minut při 180°C.
Po zchladnutí ...
14.10.2022