Vše v uvedeném pořadí navážíme rovnou do nádoby z pekárny, tu pak vložíme do přístroje a zapneme vhodný program. (Panasonic SD 2500 - program 2, ...
15.05.2023
Těsto si připravíme v domácí pekárně - program hnětení a kynutí nebo pomocí hnětače (robota). Vkládáme nejdříve tekuté, pak sypké suroviny. ...
03.10.2022
Po opakovaných trápeních s "klesáním" středu buchty pečením ve vysoké formě (ať pekárny nebo pekáčku) jsem většinou pekla buchtu nízkou, jen v ...
26.07.2022
Vařené brambory stačí pokrájet mřížkovým krájedlem na bramborový salát.
Ve spolupráci s pekárnou se to ostatní dělá snadno: Nejdříve vložte ...
26.03.2023
Nejprve si smícháme směs nahrazující vejce. Brokolici opláchneme a odstraníme dřevnatou část košťálu. Tmavě zelené vršky růžiček odkrájíme ...
16.10.2020
Z vlažné vody, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. Přidáme ostatní suroviny (mouky nejdříve menší množství, postupně podle potřeby ...
14.10.2022
Nejméně pracné je nechat vypracovat těsto v pekárně nebo robotu, ale lze to samozřejmě i ručně.
Nejdříve z vody, droždí a cukru rozmícháme a ...
09.12.2023
Z mouky, soli, tymiánu a vychlazeného tuku pokrájeného na kousky uděláme nejdříve něco jako drobenku, pak přidáme vychlazenou aquafabu nebo studenou ...
20.02.2023
Na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme rozdrobené droždí a pomalu přepustíme (za stálého míchání droždí nejdříve zřídne a pak začne ...
11.07.2020
Několik hodin předem si připravíme rozkvasy, z livevito madre odbereme 150 g do těsta a zbytek odložíme do lednice. Z žitného rozkvasu můžeme také ...
03.08.2020
Cibulku oloupeme, nakrájíme a zesklovatíme na trošce oleje. Přidáme ostatní suroviny a necháme vše prohřát. Mezitím uvaříme gnocchi podle návodu, ...
22.07.2020
Z vlažného mléka, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. V pekárně či robotu necháme všechny suroviny propracovat. Těsto by mělo mít konzistenci ...
02.08.2022
Z vlažného mléka, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. V pekárně či robotu necháme všechny suroviny propracovat. Těsto by mělo mít konzistenci ...
14.08.2021
Veškeré suroviny od tekutých po suché svěříme pekárně a upečeme na oblíbený program. (U nás Panasonic SD 2500, program 2, velikost L, kůrka ...
05.12.2021
Všechny suroviny (vyjma sušeného ovoce a mandlí) navážíme přímo do pekárny (nejdříve tekuté, pak suché) a dáme míchat. Až je těsto ...
27.05.2021
Suroviny na kvásek smícháme a necháme vzejít. Přendáme do pekárny, přidáme ostatní suroviny, necháme promíchat a nakynout do dvojnásobného ...
24.07.2020
Nejdříve spařímesemínka nebo vločky a necháme je zchladnout. Pak do pekárny dáme suroviny v uvedeném pořadí (bez semínek), zapneme program (2) a ke ...
05.08.2023
Do mísy z pekárny či robota přemístíme rozkvas, přilijeme vodu, přisypeme mouky, chlebovou drobenku, koření, sůl a nakonec rozdrobené droždí s ...
21.11.2020
Z vody, droždí a cukru rozmícháme a necháme vzejít kvásek.
Tím zaděláme těsto z mouky, soli a oleje a necháme asi půl až hodinu pod utěrkou ...
11.07.2020
Nejdříve si připravíme omáčku: Ve větší pánvi na oleji orestujeme pokrájenou cibulku, dále přidáme rajčata, olivy, česnek, kapary, zalijeme ...
21.11.2020
Z mléka, trochu cukru a droždí rozmícháme a necháme vzejít kvásek. Ten smícháme s ostatními ingrediencemi na řídší těsto, které necháme v ...
26.02.2023
Vzešlý chlebový kvásek přendáme do pekárny, přidáme tekutiny a ostatní suroviny. Před pečením nakynuté těsto lehce prokrojíme žiletkou a ...
23.01.2023
Ve vlažném mléce s cukrem rozmícháme droždí a necháme ho vzejít. Po přidání ostatních surovin vypracujeme nelepivé těsto a necháme zakryté ...
31.01.2023
Nejprve si připravíme zeleninový vývar. Pokud spěcháme, tak lze použít i z kostky. Pak na oleji necháme lehce zezlátnout drobně pokrájenou cibulku, ...
14.10.2022
Zkoušela jsem obě verze buchet (běžnou i vegan) a připadají mi chuťově téměř neroznatelné.
Začneme těstem: Ve vlažném mléce rozmícháme ...
20.02.2023
Po vzejití kvásku pečlivě proděláme s ostatními přísadami těsto, které přikryté čistou utěrkou necháme v teple vykynout asi 3/4 hodiny. Pak na ...
20.02.2023
Všechny suroviny vložíme do pekárny, necháme propracovat těsto na program pizza. Po vykynutí na asi jeden a půl násobek objemu spustíme program ...
25.04.2022
Půl hrnku mléka ohřejeme, vsypeme rozdrobené droždí i cukr, rozmícháme a necháme vzejít. Pak přidáme ostatní mléko, mouku a zaděláme těsto, ...
12.07.2022
Začneme bešamelovou omáčkou: z oleje a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou pečlivě rozmícháváme v postupně přilévaném mléce. Ochutíme ...
30.10.2021
Z mléka, 1 KL cukru a droždí rozmícháme a necháme vzejít kvásek. Ten smícháme s ostatními ingrediencemi na řídší těsto, které necháme v teple ...
11.07.2020
V části vlažného mléka rozmícháme droždí, trochu cukru a necháme vzejít kvásek. Ve zbylém mléce rozšleháme vejce a sůl, přidáme kvásek a ...
14.10.2022
V teplém mléce rozmícháme droždí, cukr a necháme vzejít kvásek. Mimo smícháme mouku, sůl, vegavajo a protein, šlehačem smícháme dohromady. Pokud ...
28.07.2020
Asi 8 - 12 h předem si rozmícháme (namnožíme) lievito madre (LM). Také zalijeme lněné semínko a vločky horkou vodou a necháme ho ve vodě ...
07.12.2022
Tenhle recept vznikl na přání mé rodiny. Chválili sice mé nadýchané či ochucené chlebíky, ale mazat se na to prý nic nedá! "Vymysli, mami, něco ...
13.12.2022
V mléce rozmícháme moučkový cukr a droždí, přidáme ostatní suroviny a zaděláme těstíčko. Zakryjeme proti osychání a necháme vykynout na ...
20.11.2022
Suché suroviny (bílkovinu, droždí i koření) promícháme ve větší misce.
Bujon rozmícháme v horké vodě. Do vyšší nádoby odvážíme fazole a ...
24.08.2022
Přes noc rozběhnutý rozkvas smícháme s ostatními surovinami v robotu asi 10 minut (nejdříve pomalý stupeň, ke konci rychleji). Odložíme asi 100 g ...
27.07.2020
Nejdříve si necháme vzejít kvásek ze 100 ml vlažné vody, cukru a rozdrobeného droždí. Nejsnazší je vše nechat rozmíchat a nakynout v domácí ...
26.07.2020
Těsto uhněteme ručně, v robotu nebo necháme vypracovat v domácí pekárně na program "pizza". Po lehkém vykynutí (asi na 1,5násobek) roztáhneme nebo ...
20.02.2023
Z vody, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Pečlivě proděláme hnětačem s moukou, solí a olejem, až se těsto nelepí na stěny mísy. (Začneme s ...
23.02.2023
Nejdříve si necháme vzejít kvásek a pak zaděláme těsto, které necháme aspoň hodinu v teple kynout.
Mezitím si připravíme náplně. ...
11.07.2020
Tento chléb je vhodný díky tvárnosti těsta i pro začátečníky. Většinu práce obstará robot a to míchání/hnětení, následuje kynutí ve ...
05.12.2021
Do pekárny dáme tekuté, pak sypké suroviny, nakonec droždí a cukr. Spustíme program na těsto s přísadami (Panasonic SD 2500 - program 16) a pak ...
14.10.2022
1. den ( Preferment )
Kvásek rozmícháme v 125 g vody, pečlivě promícháme resp. prohněteme s 250 g mouky. Přikryjeme potravinářskou fólií a ...
14.10.2022
Suroviny dáme do pekárny v uvedeném pořadí, necháme promíchat a vykynout. Pak rozdělíme na 8 částí, vytvarujeme bochánky, zploštíme je a na ...
25.07.2020
Těsto nechám vypracovat v domácí pekárně. Nejprve vložím tekuté suroviny, pak suché a zapnu program na těsto. Po vypracování a nakynutí na ...
20.02.2023
Suroviny na rozkvas necháme prokvasit 4 - 6 hodin na dvojnásobek. (Pokud je v místnosti chladno, dám do trouby a přihřeju na cca 30 °C.)
Po kvalitním ...
28.07.2020
K vzešlému (nabublinkovanému a na dvojnásobek zvětšenému rozkvasu) do mísy robota přidáme pivo, kefír, droždí, melasu a mouky. Necháme lehce ...
11.07.2020
Sojové maso nejdříve necháme vzkypět v čisté vodě, tu pak slijeme a použijeme novou vodu s bujonem a bobkovým listem nebo zeleninový vývar. Vaříme ...
14.10.2022
Nejprve si připravíme půlden dopředu rozvas, pak cca hodinu před mícháním těsta záparu/kaši a pak už stačí vše postupně nandat do pekárny či ...
26.07.2020
Nejprve si nastrouháme sýr, ale do těsta přidáváme až později. Do mísy v pekárně dáme suroviny v tomto pořadí: chlebový kvásek, rozšlehané ...
26.03.2023
Den předem si namočíme rozinky. Pokud jsou větší velikosti (např. sultánky), tak je raději pokrájíme na menší kousky. Kdo nemá rád rozinky, ...
28.07.2020
Špagety uvaříme podle doporučení na obalu.
Mezitím si na středním plameni na oleji orestujeme oloupaný, středů zbavený a na tenké plátky česnek. ...
27.01.2024
Do mísy v pekárně dáme suroviny v tomto pořadí: lievito madre, voda, olej, droždí, cukr, mouky a sůl. Celý proces spolehlivě obstará pekárna ...
28.11.2023
Tofu nakrájíme na plátky asi půl centimetru silné, položíme mezi na papírovou utěrku a vymačkáme přebytečnou vodu (např. mezi dvě plastová ...
14.07.2022
Cibulku restujeme na oleji do požadované barvy (jen sklovatá či dozlatova). Mezitím si rukou do misky rozdrobíme tofu a ochutíme (resp. obarvíme) ho ...
20.02.2023
Nejdříve rozmícháme droždí ve vodě s cukrem a necháme vzejít. Pak smícháme s ostatními surovinami na těsto, prohněteme a necháme vykynout.
Po ...
20.02.2023
(Nejdříve si nakrmíme a necháme uzrát tuhý pšeničný kvas - lievito madre. Cca 3 hodiny v teple stačí na dvoj- až trojnásobný objem. Pokud se ...
28.07.2020
Všechny suroviny kromě mandlí a namočeného ovoce řádně prohněteme ručně, pomocí domácí pekárny či robota. Nakonec lehce vmícháme namočené ...
28.07.2020
Všechny suroviny kromě přídavku rozmixujeme, podle chuti přidáme přídavek (bylinky či hrubozrnné koření) a promícháme a nalijeme do vhodných ...
21.02.2021
Vše postupně řidáváme do mísy robota, nejdříve tekuté, pak sypké. Mícháme cca 7 minut na pomalejší stupeň, 3 minuty rychlejší. Těsto ...
11.12.2021
Suroviny na těsto smícháme (nejlépe v pekárně) a necháme vykynout v teple na dvojnásobek.
Mezitím si připravíme náplně:
Na ořechovou svaříme ...
20.02.2023
Nejprve dáme do pekárny rozkvas, vodu, pak mouky, sůl, droždí a cukr. Po částečném promíchání přidáme zelí a uzeninu.
nelekejte se, těsto je ...
26.03.2023
Nejprve si navážíme či odměříme zrníčka podle chuti a zalijeme je převařenou vodou o stejném objemu nebo váze jako jsou suchá zrnka. Promícháme ...
26.03.2023