Bochánek - podklad pod med

Těsto si připravíme v domácí pekárně - program hnětení a kynutí nebo pomocí hnětače (robota). Vkládáme nejdříve tekuté, pak sypké suroviny. ...
03.10.2022

Hranatý bochánek s LM

Všechny suroviny (vyjma sušeného ovoce a mandlí) navážíme přímo do pekárny (nejdříve tekuté, pak suché) a dáme míchat. Až je těsto ...
27.05.2021

Nádivka

Pečivo nakrájíme na kostičky a cca polovinu množství nasucho opečeme na pánvi nebo ještě lépe necháme upéct v troubě 15 minut při 150 °C. Pro ...
14.10.2022

Opilá čokoládová vajíčka (kuličky)

V parní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu a rozmícháme se smetanou dohladka (lze použít jako polevu na jiné druhy pečiva). Necháme mírně ...
16.07.2020

Rozpeky

Suroviny dáme do pekárny v uvedeném pořadí, necháme promíchat a vykynout. Pak rozdělíme na 8 částí, vytvarujeme bochánky, zploštíme je a na ...
25.07.2020

Vajíčková pomazánka

Oloupaná vajíčka rozkrojíme, vyjmeme žloutky, rozdrobíme vidličkou v misce a promícháme s ostatními surovinami kromě bílků. Také můžeme vyšleha ...
31.03.2024

Vajíčková tlačenka

Vejce i zeleninu pokrájíme na menší kousky. Přivedeme k varu 75 ml vody, na chvilku odstavíme a mimo zdroj tepla za stálého míchání v ní ...
31.03.2024

Velikonoční slepička (beránek)

Oddělíme bílky a žloutky, z bílků a soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky, cukr a máslo ušleháme do hladké pěny. Odvážíme mouku, promícháme s ...
25.07.2020