Boršč s fazolemi

Na oleji zpěníme cibulku, vložíme česnek, zarestujeme. Přidáme kořenovou zeleninu i řapíkatý celer a cca 10 minut za stálého míhání lehce ...
14.10.2022

Bramborový vegan guláš

Sojové kostky povaříme ve vývaru 20 minut. Tekutinu slijeme, ale uchováme na další vaření. Mezitím na oleji orestujeme cibulku, zaprášíme moukou, ...
14.10.2022

Fazole raz dva

Ve větší pánvi si necháme na trošce oleje za stálého míchání zesklovatět cibulku a pak přimícháme obsah všech 3 plechovek. Osolíme, opepříme ...
11.12.2021

Fazolové lusky na kyselo

Cibulku zesklovatíme, (přidáme slaninu a orestujeme). Vsypeme ještě zmrzlé lusky, zalijeme vývarem, trochu okyselíme a zprudka vaříme do zredukování ...
14.10.2022

Italská fazolová polévka

Ve větším hrnci zesklovatíme na oleji cibulku. Pak vsypeme nakrájenou mrkev a asi 5 minut restujeme. Přisypeme řapítý celer, ten už opečeme jen ...
30.12.2023

Listové šátečky

Těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce cca 10 x 10 cm nebo na podlouhlé trojúhelníky. Plníme oblíbenou náplní, cípy těsta přehneme a zmáčkneme ...
24.08.2022

Nemaso

Suché suroviny (bílkovinu, droždí i koření) promícháme ve větší misce. Bujon rozmícháme v horké vodě. Do vyšší nádoby odvážíme fazole a ...
24.08.2022

Tomatová polévka

Na olivovém oleji zesklovatíme nadrobno pokrájenou malou cibulku a česnek. Přidáme rajčatový protlak a jednu plechovku loupaných rajčat nebo polovinu ...
14.10.2022