Italská fazolová polévka
Polévka
30.12.2023
Suroviny :
plechovka oblíbených fazolí ideálně v rajčatové omáčce (pečené, s chilli, bílé nebo červené)plechovka drcených rajčat
1 střední cibulka oloupaná a pokrájená na kostičky
2 očištěné mrkve nakrájené na tenká půlkolečka
2 řapíky celeru očištěné a nakrájené na tenké půlměsíčky
(stroužek česneku oloupaný a nakrájený na tenké plátky)
3 polévkové lžíce oleje
2 hrsti mražených fazolových lusků
litr zeleninového vývarunebo vody s kostkou zeleninového bujonu
po 2 lžičkách koření: směs na italské těstoviny a provensálských bylinek
sůl, pepř, chilli podle chuti
Postup :
Ve větším hrnci zesklovatíme na oleji cibulku. Pak vsypeme nakrájenou mrkev a asi 5 minut restujeme. Přisypeme řapítý celer, ten už opečeme jen krátce a nakonec přidáme česnek. Zalijeme horkým vývarem nebo vodou s bujonem, přilijeme drcená rajčata z plechovky, okořeníme a vaříme 15 minut. Pak přidáme plechovku fazolí, fazolové lusky a společně necháme ještě provařit mírným varem asi 10 až 15 minut. Ochutnáme, dochutíme a podáváme. Jako vylepšení můžeme použít čerstvé bylinky.Italská fazolová polévka - recept v PDF