Nejdříve si připravíme míchaná vajíčka do oblíbené konzistence (cca 1-2 vejce na osobu). Pečivo lehce potřeme tenkou vrstvou másla nebo žervé. ...
02.03.2020
Vše v uvedeném pořadí navážíme rovnou do nádoby z pekárny, tu pak vložíme do přístroje a zapneme vhodný program. (Panasonic SD 2500 - program 2, ...
15.05.2023
Těsto si připravíme v domácí pekárně - program hnětení a kynutí nebo pomocí hnětače (robota). Vkládáme nejdříve tekuté, pak sypké suroviny. ...
03.10.2022
Po opakovaných trápeních s "klesáním" středu buchty pečením ve vysoké formě (ať pekárny nebo pekáčku) jsem většinou pekla buchtu nízkou, jen v ...
26.07.2022
Brokolici očistíme, rozdělíme na menší kousky, pokud je košťál dřevnatý, dáme ho jen vyvařit, jinak ho pokrájíme na menší kousky. Brambory ...
14.10.2022
Protože naše děti od dětství milují dudáckou i budapešťskou pomazánku a prodejnu s lahůdkami máme daleko, tak jsem se rozhodla jí zkusit vyrobit. ...
17.07.2020
Nejprve si oloupeme mandle, (pokud je neseženeme koupit již oloupané). Doporučuji provést spaření vroucí vodou dvakrát za sebou, (vždy nechat chvilku ...
14.10.2022
Přes noc nebo několik hodin dopředu si necháme vzejít rozkvas (záleží na okolní teplotě). 2 lžíce rozkvasu si necháme na příště, přisypeme ...
17.07.2020
Nejméně pracné je nechat vypracovat těsto v pekárně nebo robotu, ale lze to samozřejmě i ručně.
Nejdříve z vody, droždí a cukru rozmícháme a ...
09.12.2023
Na těsto použijeme ruční hnětač, domácí pekárnu nebo robota.
Do mísy vložíme předem připravený kvas, přidáme mléko a promíchané sypké ...
25.11.2021
Vejce rozšleháme s mlékem a kořením. Plátky pečiva rozkrojíme na menší kusy pro snazší manipulaci. Pečivo namočíme do vaječné směsi, ...
22.03.2024
Z vlažného mléka, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. V pekárně či robotu necháme všechny suroviny propracovat. Těsto by mělo mít konzistenci ...
14.08.2021
Veškeré suroviny od tekutých po suché svěříme pekárně a upečeme na oblíbený program. (U nás Panasonic SD 2500, program 2, velikost L, kůrka ...
05.12.2021
Všechny suroviny (vyjma sušeného ovoce a mandlí) navážíme přímo do pekárny (nejdříve tekuté, pak suché) a dáme míchat. Až je těsto ...
27.05.2021
Suroviny na kvásek smícháme a necháme vzejít. Přendáme do pekárny, přidáme ostatní suroviny, necháme promíchat a nakynout do dvojnásobného ...
24.07.2020
Na másle orestujeme cibulku, přidáme zeleninu a po lehkém opečení zalijeme vývarem. Asi 10 minut podusíme. Necháme lehce vychladnout a i s tekutinou ...
14.10.2022
Do mísy z pekárny či robota přemístíme rozkvas, přilijeme vodu, přisypeme mouky, chlebovou drobenku, koření, sůl a nakonec rozdrobené droždí s ...
21.11.2020
Ve vyšší skleněné či keramické nádobě (džbánu) smícháme asi 125 ml vlažné vody se 100 g mouky. Překryjeme (víčkem, ale nazašroubovávat ...
14.10.2022
Z vody, droždí a cukru rozmícháme a necháme vzejít kvásek.
Tím zaděláme těsto z mouky, soli a oleje a necháme asi půl až hodinu pod utěrkou ...
11.07.2020
Očištěný celer nakrájíme na kostky, v míse promícháme s polovinou oleje a pořádně posolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Vše vysypeme na ...
14.10.2022
Asi 8 - 12 h předem si rozmícháme (namnožíme) lievito madre (LM). Také zalijeme lněné semínko a vločky horkou vodou a necháme ho ve vodě ...
07.12.2022
Tenhle recept vznikl na přání mé rodiny. Chválili sice mé nadýchané či ochucené chlebíky, ale mazat se na to prý nic nedá! "Vymysli, mami, něco ...
13.12.2022
Pečivo nakrájíme na kostičky a cca polovinu množství nasucho opečeme na pánvi nebo ještě lépe necháme upéct v troubě 15 minut při 150 °C. Pro ...
14.10.2022
Nejdříve si necháme vzejít kvásek ze 100 ml vlažné vody, cukru a rozdrobeného droždí. Nejsnazší je vše nechat rozmíchat a nakynout v domácí ...
26.07.2020
Tento chléb je vhodný díky tvárnosti těsta i pro začátečníky. Většinu práce obstará robot a to míchání/hnětení, následuje kynutí ve ...
05.12.2021
1. den ( Preferment )
Kvásek rozmícháme v 125 g vody, pečlivě promícháme resp. prohněteme s 250 g mouky. Přikryjeme potravinářskou fólií a ...
14.10.2022
K vzešlému (nabublinkovanému a na dvojnásobek zvětšenému rozkvasu) do mísy robota přidáme pivo, kefír, droždí, melasu a mouky. Necháme lehce ...
11.07.2020
Nejdříve si ideálně několik hodin dopředu horkou vodou zalijeme lněné semínko (buď rovnou mleté semínko nebo celé semínko, které následně s ...
11.12.2021
Nakrájené housky zakrápneme mlékem a necháme nasáknout. Pekáček vymažeme máslem. Nakrájená jablka si promícháme se třtinovým cukrem a skořicí. ...
27.07.2020
Nejprve si nastrouháme sýr, ale do těsta přidáváme až později. Do mísy v pekárně dáme suroviny v tomto pořadí: chlebový kvásek, rozšlehané ...
26.03.2023
Do mísy v pekárně dáme suroviny v tomto pořadí: lievito madre, voda, olej, droždí, cukr, mouky a sůl. Celý proces spolehlivě obstará pekárna ...
28.11.2023
Oloupaná vajíčka rozkrojíme, vyjmeme žloutky, rozdrobíme vidličkou v misce a promícháme s ostatními surovinami kromě bílků. Také můžeme vyšleha ...
31.03.2024
Všechny suroviny kromě přídavku rozmixujeme, podle chuti přidáme přídavek (bylinky či hrubozrnné koření) a promícháme a nalijeme do vhodných ...
21.02.2021
Nejdříve si uvaříme červenou čočku, stačí 10 minut a přecedíme ji. Mezitím si nakrájíme cibuli, cuketku a pariku na drobnější kostičky. ...
24.08.2022
Nakrájenou cibulku orestujeme na oleji. Zelí vymačkáme, překrájíme, přidáme ostatní suroviny, všechno smícháme. (Mělo by to mít kozistenci ...
06.09.2020
Nejprve dáme do pekárny rozkvas, vodu, pak mouky, sůl, droždí a cukr. Po částečném promíchání přidáme zelí a uzeninu.
nelekejte se, těsto je ...
26.03.2023
Nejprve si navážíme či odměříme zrníčka podle chuti a zalijeme je převařenou vodou o stejném objemu nebo váze jako jsou suchá zrnka. Promícháme ...
26.03.2023
Tvaroh smícháme s vanilkový cukrem, rumem a rozinkami. Pečivo si nakrájíme na asi centimetrové plátky. V mléce rozmícháme vejce a moučkový cukr. ...
25.04.2022