Z mouky, soli, tymiánu a vychlazeného tuku pokrájeného na kousky uděláme nejdříve něco jako drobenku, pak přidáme vychlazenou aquafabu nebo studenou ...
20.02.2023
Vodu ve větším hrnci nebo kastrolu přivedeme k varu. Brambory jemně nastrouháme, slijeme z nich přebytečnou vodu, přidáme sůl a škrob a zahustíme ...
14.10.2022
Játra pečlivě očistíme a nakrájíme na kousky. Slaninu vypečeme, přidáme sádlo a orestujeme cibulku. Vložíme játra, opečeme ze všech stran a ...
24.07.2020
Kapustičky omyjeme, odkrojíme košťál, odstraníme případně nepěkné vrchní lístky a překrojíme podélně na poloviny.
Na větší pánvi ...
14.10.2022
Na sádle v nádobě vhodné do trouby opečeme nakrájenou slaninu, vložíme porce králíka, necháme zatáhnout. Maso vyjmeme. Na výpeku orestujeme ...
14.10.2022
Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku a postupně po částech přiléváme studenou vodu a pečlivě rozmícháváme metličkou případné hrudky. ...
17.02.2023
Těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce cca 10 x 10 cm nebo na podlouhlé trojúhelníky. Plníme oblíbenou náplní, cípy těsta přehneme a zmáčkneme ...
24.08.2022
Z vody, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Pečlivě proděláme hnětačem s moukou, solí a olejem, až se těsto nelepí na stěny mísy. (Začneme s ...
23.02.2023
Nejdříve si připravíme všechny suroviny a nakrájíme cibulku. Vše, co budeme balit do ptáčků, pokrájíme na podlouhlé kousky v délce vhodné k ...
23.04.2019
Maso pokrájíme na kostky velikosti sousta, slaninu a cibuli na kostičky a zelí překrájíme. Na sádle vypečeme slaninku, přidáme cibuli a necháme ...
14.10.2022
Těstoviny uvaříme podle návodu. Pokrájenou cibulku zesklovatíme na oleji, přidáme na kostičky nakrájené uzeniny a opečeme. Smícháme s těstovinami ...
31.07.2014