Kapustičky na zádíčka

Hlavní jídlo

14.10.2022

Suroviny :

asi 500 g růžičkové kapusty
olej
pepř, sůl
slanina nebo tofuslaninka



Postup :

Kapustičky omyjeme, odkrojíme košťál, odstraníme případně nepěkné vrchní lístky a překrojíme podélně na poloviny.
Na větší pánvi rozehřejeme olej a kapustičky položíme řeznou plochou dolu a opékáme dozlatova. Pozor, neustále hlídáme, ať kapustičky nespálíme (případně průběžně přeskládáváme k okrajům pánve). Až budou mít kapustičky preferovanou barvu, otočíme je řeznou plochou nahoru, osolíme, opepříme, zakryjeme pokličkou, vypneme zdroj tepla necháme "dojít".
Mezitím si připravíme oblíbenou přílohu a doplníme tofuslaninkou nebo orestovanou masovou slaninou.

Kapustičky na zádíčka - recept v PDF