Domácí sekaná

Do větší mísy si dáme rohlíky a zakrápneme je mlékem. Až nasáknou, přidáme všechny suroviny a rukou pečlivě promícháme. Pokud chceme mít ...
14.10.2022

Hovězí a svíčková omáčka

Mrkev a celer nahrubo nastrouháme, cibuli nakrájíme. Omyté a osušené maso osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném sádle, aby se zatáhlo. Na ...
14.10.2022

Hovězí na červeném víně

Maso rozkrájíme na větší kostky (asi 5 cm), osolíme, opepříme a zlehka obalíme v mouce. Orestujeme je postupně na rozehřátém sádle, aby se ...
16.07.2020

Hovězí s rajskou omáčkou

Jídlo připravujeme jak na sporáku, tak i v troubě. Proto je vhodné použít nádobu, která se hodí pro obojí. Maso omyjeme, případně odblaníme, ...
28.07.2020

Koprová omáčka

Obereme si omytý kopr, mladé výhonky nadrobno nakrájíme a stonky nevyhazujeme. Přidáme je do základu omáčky pro lepší chuť. Z másla, oleje a mouky ...
14.10.2022

Nemaso po burgundsku

Zveganizovat takové ikonické pokrmy jako je pomalu dušené hovězí, je odvaha až drzost, ale já měla na tu omáčku takovou chuť... ;-) Nejdříve si ...
14.10.2022

Ptáčky

Nejdříve si připravíme všechny suroviny a nakrájíme cibulku. Vše, co budeme balit do ptáčků, pokrájíme na podlouhlé kousky v délce vhodné k ...
23.04.2019