Nejprve si předpřipravíme sušené sójové maso. Nejlépe ho zbavíme pachutí tak, že ho necháme přejít varem (vzkypět) v čisté vodě. Tuto vodu ...
14.10.2022
Nejprve si propláchneme červenou čočku studenou vodou a pak zalijeme horkou vodou, ve které ji uvaříme mírným varem cca 15 minut. Přelijeme čočkovou ...
20.02.2023
Čočku přebereme od nečistot, propláchneme, zalijeme vodou zalijeme novou vodou (cca stejný objem jako měla suchá čočka - odměřujeme třeba v hrnku) ...
24.01.2022
Nejdříve si připravíme zeleninový vývar, pokud nemáme v zásobě už hotový nebo masový.
V hrnci se zesíleným dnem rozpustíme máslo, vsypeme na ...
14.10.2022
Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku a postupně po částech přiléváme studenou vodu a pečlivě rozmícháváme metličkou případné hrudky. ...
17.02.2023
Uvaříme si tomato-bešamelovou omáčku, kterou pak necháme mírně zchladnout a mezitím si připravíme lasagne. Z másla a mouky si připravíme ve ...
24.07.2020
Začneme bešamelovou omáčkou: z oleje a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou pečlivě rozmícháváme v postupně přilévaném mléce. Ochutíme ...
30.10.2021
Žampiony oloupeme a odstraníme nohy. Klobouky zevnitř osolíme, opepříme, vyložíme nakrájeným hermelínem a posypeme kořením. Navrch každého ...
14.10.2022
Z vody, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Pečlivě proděláme hnětačem s moukou, solí a olejem, až se těsto nelepí na stěny mísy. (Začneme s ...
23.02.2023
Nejprve si připravíme sušené sójové maso. Kousky necháme přejít varem (vzkypět) v čisté vodě. Tuto vodu vylijeme, sójové trochu maso vymačkáme ...
05.08.2023
Nedávno jsem četla, že "machout" či bramborový kuba je tradiční jídlo z Plzeňska, ale neznala jsem ho. Po vyzkoušení určitě zařadím do ...
25.11.2021