Bazalkové pesto vegan

Oprané a okapané lístky bazalky vložíme do vysoké nádoby (ideálně té dodávané s ponorným mixérem), přidáme olej, semínka sůl a na kousky ...
07.09.2021

Chlebová pečeně

Na másle orestujeme cibulku, přidáme zeleninu a po lehkém opečení zalijeme vývarem. Asi 10 minut podusíme. Necháme lehce vychladnout a i s tekutinou ...
14.10.2022

Lasagne

Uvaříme si tomato-bešamelovou omáčku, kterou pak necháme mírně zchladnout a mezitím si připravíme lasagne. Z másla a mouky si připravíme ve ...
24.07.2020

Lasagne vegan

Začneme bešamelovou omáčkou: z oleje a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou pečlivě rozmícháváme v postupně přilévaném mléce. Ochutíme ...
30.10.2021

Rajčata s mozzarellou

Rajčata i mozzarellu pokrájíme na plátky, střídavě poskládáme na talíř, osolíme, poprášíme cukrem, okyselíme a ozdobíme bazalkou.
23.04.2019

Tomatová polévka

Na olivovém oleji zesklovatíme nadrobno pokrájenou malou cibulku a česnek. Přidáme rajčatový protlak a jednu plechovku loupaných rajčat nebo polovinu ...
14.10.2022