Chlebová pečeně
Příloha
14.10.2022
Suroviny :
půlka bochníčku staršího chleba2 hrnky strouhané kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
2 stroužky česneku
sůl
2 vejce
1 hrnek vývaru
cibulka
olej nebo máslo
majoránka, bazalka, petrželka...
Postup :
Na másle orestujeme cibulku, přidáme zeleninu a po lehkém opečení zalijeme vývarem. Asi 10 minut podusíme. Necháme lehce vychladnout a i s tekutinou přidáme k chlebu pokrájenému na větší kostky. Ochutíme solí a zelenými či sušenými bylinkami, přidáme vejce a promícháme. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem asi 45 min při 180 °C.Podáváme nakrájené na kousky teplé či studené, k polévce nebo jako pohoštění k vínu nebo pivu.
Chlebová pečeně - recept v PDF