Rýže z rýžovaru
Příloha
17.04.2021
Suroviny :
1,5 odměrky rýže (odměrky dodané s rýžovarem)3 odměrky vody a další na propláchnutí
1/2 lžičky soli
olej na vymazání
Postup :
Nádobu vymažeme olejem. Odměřenou rýži vsypeme do sítka/cedníku a propláchneme studenou tekoucí vodou. Přendáme do nádoby rýžovaru, zalijeme dvojnásobným množstvím vody než je rýže, osolíme. Rýži rovnoměrně pod hladinou vody rozprostřeme. Zapneme automatickým var. (Hlídáme kypění vroucí vody, v případě bujného varu na chvilinku odkryjeme.Použijeme jako přílohu nebo samostatné jídlo s přídavkem dušené či zavařené zeleniny nebo do salátu. Rýži, kterou ihned nekonzumujeme nebo nezpracováváme dál, rychle zchladíme a uložíme do chladničky.
Rýže z rýžovaru - recept v PDF