Rýže z rýžovaru

Příloha

17.04.2021

Suroviny :

1,5 odměrky rýže (odměrky dodané s rýžovarem)
3 odměrky vody a další na propláchnutí
1/2 lžičky soli
olej na vymazání



Postup :

Nádobu vymažeme olejem. Odměřenou rýži vsypeme do sítka/cedníku a propláchneme studenou tekoucí vodou. Přendáme do nádoby rýžovaru, zalijeme dvojnásobným množstvím vody než je rýže, osolíme. Rýži rovnoměrně pod hladinou vody rozprostřeme. Zapneme automatickým var. (Hlídáme kypění vroucí vody, v případě bujného varu na chvilinku odkryjeme.

Použijeme jako přílohu nebo samostatné jídlo s přídavkem dušené či zavařené zeleniny nebo do salátu. Rýži, kterou ihned nekonzumujeme nebo nezpracováváme dál, rychle zchladíme a uložíme do chladničky.

Rýže z rýžovaru - recept v PDF