Rýže z rýžovaru
Příloha
20.08.2025
Suroviny :
3 odměrky rýže (odměrky dodané s rýžovarem)6 odměrek vody a další na propláchnutí
1 lžička soli
olej na vymazání nádoby rýžovaru
Postup :
Nádobu vymažeme olejem. Odměřenou rýži vsypeme do sítka/cedníku a propláchneme studenou tekoucí vodou. Přendáme do nádoby rýžovaru, zalijeme dvojnásobným množstvím vody než je rýže, osolíme. Rýži rovnoměrně pod hladinou vody rozprostřeme. Zapneme automatickým var. (Hlídáme kypění vroucí vody, v případě bujného varu na chvilinku odkryjeme.Použijeme jako přílohu nebo samostatné jídlo s přídavkem dušené či zavařené zeleniny nebo do salátu. Rýži, kterou ihned nekonzumujeme nebo nezpracováváme dál, rychle zchladíme a uložíme do chladničky.
