Vegan tataráček

Ostatní

24.08.2022

Suroviny :

75 ml suché červené čočky
250 ml vody

2 střední cibule
2 lžíce oleje
1 malá cuketka nebo podobný kus větší
1 větší kapie nebo červená paprika
půl plechovky drcených rajčat
1 lžička soli
půl lžičky uzené papriky
půl lžičky drceného kmínu
1 lžička mleté sladké papriky
1 polévková lžíce hořčice
1 lžička umeocta
2 stroužky česneku
pepř, chilli podle chuti

oblíbené pečivo



Postup :

Nejdříve si uvaříme červenou čočku, stačí 10 minut a přecedíme ji. Mezitím si nakrájíme cibuli, cuketku a pariku na drobnější kostičky. Nejdříve orestujeme na oleji cibulku do zesklovatění, osolíme ji, přidáme cuketku s paprikou a restujeme asi 5 minut. Přidáme rajčata, veškeré zbývající suroviny a necháme už jen chvilku "probublat", spojit chutě.
Podáváme s oblíbeným pečivem, nejlépe ale chutná na topince potřené česnekem.

Vegan tataráček - recept v PDF

Inspirováno panem Cuketkou a jeho receptem Veggie tataráček s červenou čočkou z edice Skromná kuchyně.