Bramborový vegan guláš
Hlavní jídlo
14.10.2022
Suroviny :
100 g sojových kostek0,5 l silného zeleninového vývaru
olej
3 střední cibule pokrájené na kostičky
5-7 lžiček oblíbeného koření (mletá sladká paprika, uzená paprika, chilli, do guláše...)
1-2 stroužky česneku
pepř, sůl podle chuti
cca 5 větších brambor oloupaných a pokrájených
hladká mouka, voda
plechovka nakládaných fazolí
2 polévkové lžíce rajského protlaku
majoránka
Postup :
Sojové kostky povaříme ve vývaru 20 minut. Tekutinu slijeme, ale uchováme na další vaření.Mezitím na oleji orestujeme cibulku, zaprášíme moukou, usmažíme světlou jíšku a vlijeme vývar ze sojových kostek, pečlivě rozmícháme. Přidáme koření , česnek, protlak, vložíme brambory a sojové kostky, dolijeme vodou a vaříme na třední teplotu do změknutí brambor. Před koncem varu přidáme fazole bez nálevu, prohřejeme, dochutíme a nakonec přidáme rozemnutou majoránku.
Podáváme jen tak nebo třeba s domácím chlebem.
Bramborový vegan guláš - recept v PDF