Rajčatový (olivový) chlebík

Pekárna

14.10.2022

Suroviny :

200 g žitného chlebového kvásku
200 g vody
2 lžičky soli
50 g žitné mouky
330 g pšeničné chlebové mouky
1 lžička sušené bazalky
1 lžička sušeného tymiánu
1 lžička sušeného oregana
1/2 polévkové lžíce oleje ze sušených rajčat nebo olivového oleje
1/6 kostky čerstvého droždí (asi 7 g)
špetka cukru

70 g nakrájených rajčat sušených a naložených v oleji

nebo 70 g zelených oliv nakrájených na kousky

nebo směs obojího, ale jen do 70 g



Postup :

Do pekárny dáme tekuté, pak sypké suroviny, nakonec droždí a cukr. Spustíme program na těsto s přísadami (Panasonic SD 2500 - program 16) a pak zvlášť program na pečení (Panasonic SD 2500 - program 14) 50 - 60 minut. Pokud spěcháme, tak rychlejší program (Panasonic SD 2500 - program 2, velikost L, kůrka tmavá) a přísady až před koncem hnětení, tj. cca po 15 minutách od začátku programu. V obou případech ohlídáme, aby se přísady vmíchaly do těsta, popřípadě je tam vmáčkeme, aby se při pečení zbytečně nepřipalovaly.

Rajčatový (olivový) chlebík - recept v PDF

Může se Vám hodit recept na chlebový kvásek.