Piškotový koláč s ovocem a želé
Moučník
14.10.2022
Suroviny :
upečený korpus z piškotového těsta, případně koupený korpus na koláč1 sáček dortželé (do 1/4 litru vody nebo ovocné šťávy), cukr dle chuti
na krém:
250 ml mléka
1 sáček vanilkového pudinku
(špetka pravé vanilky)
3-4 polévkové lžíce cukru
1-2 vaničkové plnotučné tvarohy
očištěné čerstvé ovoce nebo dobré kompotované
Postup :
Nejdříve si připravíme korpusy (pokud je sami pečeme) a zdobíme až po dokonalém vychladnutí.Ze surovin na krém (kromě tvarohu) uvaříme hustý vanilkový pudink, který za občasného promíchnutí necháme zchladnout. Pudink s tvarohem vyšleháme šlehačem do jemného krému.
Krémem vymažeme korpus (i zvýšené přechody k okrajům), ale okraje necháme nenamazané. Poklademe ovocem.
Podle návodu uvaříme dortželé, kterým (po zchladnutí, ale ještě v tekutém stavu) zakapáme tenkou vrstvou již naskládané ovoce na piškotovém koláči s krémem.
Moučník necháme vychladit, zatuhnout a proležet několik hodin v lednici.
Piškotový koláč s ovocem a želé - recept v PDF