Zapékané müsli

Ostatní

08.12.2020

Suroviny :

suché suroviny:
2,5 hrnku (o objemu asi 220 ml) celozrnných nebo ovesných jemných vloček (např. z Lidlu)
0,5 hrnku strouhaného kokosu či jiných ořechů
hrst posekaných mandlí
2 lžičky oblíbeného koření

"mokré" suroviny:
3 polévkové lžíce medu
2 polévkové lžíce hnědého cukru
1 polévková lžíce melasového nebo podobného sirupu
6 polévkových lžic oleje

sušené ovoce:
hrst posekaných brusinek
hrst posekaných rozinek
hrst posekaných sušených švestek nebo meruněk

100 g vysokoprocentní čokolády posekané na kousky



Postup :

Na plech s pečícím papírem rozprostřeme suché suroviny, dáme na 15 min péct na 160 °C. Mezitím rozehřejme "mokré suroviny" v kastrůlku jen dokud nezačnou lehce probublávat. Touto směsí pokapeme částečně zapečené suché suroviny a na plechu promícháme. Přidáme i sušené ovoce, opět promícháme. Už zapečeme jen cca 10 minut. Po vychladnutí vmícháme posekanou čokoládu a uzavřeme do vzuchotěsné nádoby.

Podáváme s jogurtem, mlékem nebo jen tak jako zdravé mlsání.

Zapékané müsli - recept v PDF