Několik hodin až den předem si připravíme vejce. Nejprve je vložíme do osolené vroucí vody a vaříme ...
Z mouky, soli, tymiánu a vychlazeného tuku pokrájeného na kousky uděláme nejdříve něco jako drobenku, ...
Čočku propláchneme, zalijeme vodou, osolíme a 10 minut povaříme. Poté vsypeme vločky a promícháme. ...
Cibulku zesklovatíme na oleji, přidáme mrkev a restujeme asi 5 minut. Pak zalijeme vývarem a zvolna ...
Cibulku zesklovatíme, (přidáme slaninu a orestujeme). Vsypeme ještě zmrzlé lusky, zalijeme vývarem, ...
Vodu ve větším hrnci nebo kastrolu přivedeme k varu. Brambory jemně nastrouháme, slijeme z nich ...
Nejdříve si přebereme hrách a propláchneme ho v cedníku. Vsypeme do hrnce a zalijeme asi půl litrem ...
Nejdříve smícháme suché ingredience, pak zvlášť mokré a nakonec obojí smícháme ...
Kapustičky omyjeme, odkrojíme košťál, odstraníme případně nepěkné vrchní lístky a překrojíme ...
Z mléka, trochu cukru a droždí rozmícháme a necháme vzejít kvásek. Ten smícháme s ostatními ...
Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku a postupně po částech přiléváme studenou vodu a pečlivě ...
Zkoušela jsem obě verze buchet (běžnou i vegan) a připadají mi chuťově téměř ...
Začneme bešamelovou omáčkou: z oleje a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou pečlivě ...
Těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce cca 10 x 10 cm nebo na podlouhlé trojúhelníky. Plníme ...
Nejdříve smícháme suché ingredience, pak zvlášť mokré a nakonec vše smícháme ...
Pečivo nakrájíme na kostičky a cca polovinu množství nasucho opečeme na pánvi nebo ještě lépe ...
Cibuli nakrájíme na kostičky, papriky na proužky. Nejdříve na oleji orestujeme cibulku dosklovata, ...
Nejdříve si ideálně několik hodin dopředu horkou vodou zalijeme lněné semínko (buď rovnou mleté ...
Nejdříve si připravíme nálev z oleje. Oloupanou cibulku si nakrájíme na tenká čtvrtkolečka, česnek ...
Pokud nepoužíváme sušenky, musíme si nejprve upéct piškotový korpus. Na něj smícháme zvlášť ...
Vše vyjma mouky a ovoce rozmixujeme dohladka ponorným mixérem ve vhodné vyšší nádobě. Směs ...
Tofu nakrájíme na plátky asi půl centimetru silné, položíme mezi na papírovou utěrku a vymačkáme ...
Cibulku restujeme na oleji do požadované barvy (jen sklovatá či dozlatova). Mezitím si rukou do misky ...
Oloupanou okurku nahrubo nastrouháme a vymačkáme šťávu (nevyhazovat, ale vypít!). Přidáme ...
Brambory umyjeme a dáme vcelku i se slupkou vařit na půl hodiny. Po uvaření vodu slijeme, brambory ...
Suroviny na těsto smícháme (nejlépe v pekárně) a necháme vykynout v teple na dvojnásobek. Mezitím si ...
ančovičky aquafaba bábovka banán bazalka bešamel bochánek brambory brokolice broskve buchta celer cibule cizrna cuketa cukroví čaj česnek čočka čokoláda děti dort dresink drobenka droždí fazole gluten gnocchi guláš Hlavní jídlo Horkovzdušná fritéza hořčice houby hovězí hrášek chléb jablka jahody játra jogurt káva klobása knedlíky koláč kopr králík krupice křen kukuřice kuře kuskus kvásek lievito madre listové těsto lívance losos luštěniny mák med meruňky míchaný nápoj mleté Moučník mozzarella mrkev muffiny nákyp nálev Nápoje nektarinky odpalované těsto okurka olivy omáčka Ostatní palačinky paprika párky pažitka pečeně pečivo Pekárna perníčky piškoty pizza placky podmáslí Polévka Pomazánka Příloha pudink rajčata ricotta rum rybíz ryby rýže Salát seitan slanina smažené Smoothie sójové maso sýr špekáčky špenát švestky těstoviny tofu tvaroh uzené vafle Vánoce vegan vegetarián vejce Velikonoce vepřové vločky vývar zavařenina Zavařování zázvor zelenina zelí zmrzlina žampiony