Bezinternetový chléb

15.05.2023

Vše v uvedeném pořadí navážíme rovnou do nádoby z pekárny, tu pak vložíme do přístroje a zapneme ...

Bramborová buchta

26.07.2022

Po opakovaných trápeních s "klesáním" středu buchty pečením ve vysoké formě (ať pekárny nebo ...

Burgerové housky

14.10.2022

Z vlažné vody, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. Přidáme ostatní suroviny (mouky nejdříve ...

Celokváskový s pivem a bramborem

17.07.2020

Přes noc nebo několik hodin dopředu si necháme vzejít rozkvas (záleží na okolní teplotě). 2 lžíce ...

Ciabatta

09.12.2023

Nejméně pracné je nechat vypracovat těsto v pekárně nebo robotu, ale lze to samozřejmě i ...

Dvojkváskový s bramborem

03.08.2020

Několik hodin předem si připravíme rozkvasy, z livevito madre odbereme 150 g do těsta a zbytek odložíme ...

Houstičky

02.08.2022

Z vlažného mléka, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. V pekárně či robotu necháme všechny ...

Houstičky vegan

14.08.2021

Z vlažného mléka, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. V pekárně či robotu necháme všechny ...

Hvězda a věnec

24.07.2020

Suroviny na kvásek smícháme a necháme vzejít. Přendáme do pekárny, přidáme ostatní suroviny, ...

Chléb bez rozkvasu

05.08.2023

Nejdříve spařímesemínka nebo vločky a necháme je zchladnout. Pak do pekárny dáme suroviny v uvedeném ...

Chlebový kvásek

14.10.2022

Ve vyšší skleněné či keramické nádobě (džbánu) smícháme asi 125 ml vlažné vody se 100 g mouky. ...

Italské pečivo Foccacia

11.07.2020

Z vody, droždí a cukru rozmícháme a necháme vzejít kvásek. Tím zaděláme těsto z mouky, soli a ...

Klasický vegan koláč

26.02.2023

Z mléka, trochu cukru a droždí rozmícháme a necháme vzejít kvásek. Ten smícháme s ostatními ...

Kmínový chléb

23.01.2023

Vzešlý chlebový kvásek přendáme do pekárny, přidáme tekutiny a ostatní suroviny. Před pečením ...

Kváskové krekry

26.07.2020

Kvásek s vodou a celozrnnou moukou pečlivě rozmícháme a necháme při pokojové teplotě 6 až 12 hodin ...

Kynuté buchty

20.02.2023

Zkoušela jsem obě verze buchet (běžnou i vegan) a připadají mi chuťově téměř ...

Kynuté knedlíky

20.02.2023

Po vzejití kvásku pečlivě proděláme s ostatními přísadami těsto, které přikryté čistou utěrkou ...

Litý kynutý koláč s drobenkou

11.07.2020

Z mléka, 1 KL cukru a droždí rozmícháme a necháme vzejít kvásek. Ten smícháme s ostatními ...

Lívance

14.10.2022

V části vlažného mléka rozmícháme droždí, trochu cukru a necháme vzejít kvásek. Ve zbylém mléce ...

Lívance vegan

28.07.2020

V teplém mléce rozmícháme droždí, cukr a necháme vzejít kvásek. Mimo smícháme mouku, sůl, vegavajo ...

Mazací chléb

13.12.2022

Tenhle recept vznikl na přání mé rodiny. Chválili sice mé nadýchané či ochucené chlebíky, ale mazat ...

Pivní chléb

27.07.2020

Přes noc rozběhnutý rozkvas smícháme s ostatními surovinami v robotu asi 10 minut (nejdříve pomalý ...

Pivní rohlíčky

26.07.2020

Nejdříve si necháme vzejít kvásek ze 100 ml vlažné vody, cukru a rozdrobeného droždí. Nejsnazší je ...

Pizza na kámen

23.02.2023

Z vody, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Pečlivě proděláme hnětačem s moukou, solí a olejem, ...

Pouťové koláče

11.07.2020

Nejdříve si necháme vzejít kvásek a pak zaděláme těsto, které necháme aspoň hodinu v teple ...

Pšeničný chléb s lievito madre

05.12.2021

Tento chléb je vhodný díky tvárnosti těsta i pro začátečníky. Většinu práce obstará robot a to ...

Rajčatový (olivový) chlebík

14.10.2022

Do pekárny dáme tekuté, pak sypké suroviny, nakonec droždí a cukr. Spustíme program na těsto s ...

Rohlíčky rolované

14.10.2022

1. den ( Preferment ) Kvásek rozmícháme v 125 g vody, pečlivě promícháme resp. prohněteme s 250 g ...

Rychlý bochník

28.07.2020

Suroviny na rozkvas necháme prokvasit 4 - 6 hodin na dvojnásobek. (Pokud je v místnosti chladno, dám do ...

Rychlý bochník s pivem

11.07.2020

K vzešlému (nabublinkovanému a na dvojnásobek zvětšenému rozkvasu) do mísy robota přidáme pivo, ...

Svačinovky

26.07.2020

Nejprve si připravíme půlden dopředu rozvas, pak cca hodinu před mícháním těsta záparu/kaši a pak ...

Sýrový chléb

26.03.2023

Nejprve si nastrouháme sýr, ale do těsta přidáváme až později. Do mísy v pekárně dáme suroviny v ...

Toastový chléb s lievito madre

28.11.2023

Do mísy v pekárně dáme suroviny v tomto pořadí: lievito madre, voda, olej, droždí, cukr, mouky a sůl. ...

Tyčinky

28.07.2020

(Nejdříve si nakrmíme a necháme uzrát tuhý pšeničný kvas - lievito madre. Cca 3 hodiny v teple ...

Vánočka s pšeničným kváskem

28.07.2020

Všechny suroviny kromě mandlí a namočeného ovoce řádně prohněteme ručně, pomocí domácí pekárny ...

Zelný kváskový chléb

26.03.2023

Nejprve dáme do pekárny rozkvas, vodu, pak mouky, sůl, droždí a cukr. Po částečném promíchání ...

Zrníčkový chlebík

26.03.2023

Nejprve si navážíme či odměříme zrníčka podle chuti a zalijeme je převařenou vodou o stejném ...