Mouku smícháme nasucho s kořením, solí a sodou. Melasu rozmícháme s vodou. Změklý tuk vyšleháme s ...
Smícháme všechny suché suroviny, v jiné nádobě všechny tekuté a pokrájíme si na kousky ananas. ...
Nejprve si formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou včetně středu. Vejce s cukrem ...
Manžel mne požádal o co nejjednodušší recept na bábovku, kterou by zvládl upéct sám. Takže: ...
Nejdříve si vymažeme a vysypeme formu na bábovku. Pak smícháme zvlášť suché (bez kakaa) a zvlášť ...
Banány rozmačkáme vidličkou, smícháme s ostatními tekutými surovinami, přidáme sypké suroviny a ...
Tvahoh smícháme s cukrem a rumem. Na potravinářské folii střídavě pomazáváme světlé a tmavé ...
Těsto si připravíme v domácí pekárně - program hnětení a kynutí nebo pomocí hnětače (robota). ...
Měkké broskve rozmačkáme nebo rozmixujeme. Tvrdší pokrájíme na kostičky. Oboje smícháme s cukrem i ...
Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu a máslo. Vejce, cukr a sůl vyšleháme do pěny, vmícháme ...
Nejprve si oloupeme mandle, (pokud je neseženeme koupit již oloupané). Doporučuji provést spaření ...
Nejdříve smícháme suché suroviny, pak přidáme tekuté a propracujeme těsto. Doladíme kapkou vody nebo ...
Všechny základní suroviny dáme do větší mísy a rukama uhněteme hladké těsto. Tvarujeme sušenky, ...
Nejdříve smícháme suché suroviny, přidáme na kousky pokrájený tuk pokojové teploty a hněteme. Podle ...
Z odpalovaného těsta si upečeme drobné kuličky. Uvaříme vanilkové pudinky s asi 10 lžícemi cukru v ...
Nejdříve si rozehřejeme (třeba v MV troubě ve vhodné nádobě) kokosový olej do polotekuté ...
Čokoládu rozlámanou na kousky rozpustíme s tukem v parní lázni a pak zředíme horkou vodou (stačí ...
V mixéru rozdrtíme vše kromě ovocné pasty na hrubý prášek. Ručně pak prohněteme s datlovou pastou. ...
Nejdříve smícháme sypké suroviny, přidáme tekuté, prohněteme v těsto, které necháme aspoň hodinu ...
Suroviny dáme do mixéru nebo drtiče zvládajícího rozmělnit i mražené ovoce. Dosladíme dle chuti, ale ...
Nejprve na teflonové pánvi nasucho opražíme vločky až lehce zezlátnou a rozvoní se. Přesypeme do ...
Studené mléko nalijeme do dvouplášťového hrnce ("pískáčku"), přidáme do pěny našlehaná vejce, ...
Ze 1/4 l mléka a vanilkového pudinkového prášku přislazeného 4 PL vanilkového cukru uvaříme hustý ...
Na korpus smícháme suché a tekuté suroviny zvlášť, pak do tekuté směsi postupně vmícháváme suchou ...
Aktivní rozkvas smícháme se suchými vločkami, směs ořechů zalijeme horkou vodou a obojí necháme ...
Vejce rozšleháme s mlékem a kořením. Plátky pečiva rozkrojíme na menší kusy pro snazší manipulaci. ...
Nejprve si připravíme drobenku, (pokud používáme kokosový tuk, tak si všechny suroviny na ní dáme na ...
Suroviny na kvásek smícháme a necháme vzejít. Přendáme do pekárny, přidáme ostatní suroviny, ...
Nejdříve smícháme suché ingredience, pak zvlášť mokré a nakonec obojí smícháme ...
Z mouky, soli a vychlazeného másla pokrájeného na kousky uděláme nejdříve něco jako drobenku, pak ...
Všechny suroviny na těsto smícháme v misce a pečlivě proděláme na válu, zabalíme do potravinářské ...
Jablka vcelku oloupeme, odstraníme stopku a jádřinec. Těsto si vyválíme na tenko a rozdělíme na ...
Nektarinky omyjeme a nakrájíme na srpečky. Mouku, cukr, vejce, prášek do pečiva, jogurt, tvaroh, ...
Smícháme suché suroviny, přidáme k nim mokré, pečlivě promícháme a vylijeme do předem vymazané a ...
Z mléka, trochu cukru a droždí rozmícháme a necháme vzejít kvásek. Ten smícháme s ostatními ...
Ve vlažném mléce s cukrem rozmícháme droždí a necháme ho vzejít. Po přidání ostatních surovin ...
Troubu předehřejeme na 130 °C. Bílky se solí vyšleháme ve vyšší nádobě do polotuha, za stálého ...
Aquafabu zahřejeme s cukrem na teplotu 60 °C. Poté směs vyšleháme do lehké pěny, do ní opatrně ...
Chlazené těsto necháme chvíli při pokojové teplotě prohřát. Ramu si pokrájíme na kousky a necháme ...
Smícháme mléko, olej a vejce, vmícháme suché přísady a nakonec postupně opatrně vmícháme sníh. ...
Zkoušela jsem obě verze buchet (běžnou i vegan) a připadají mi chuťově téměř ...
Všechny suroviny vložíme do pekárny, necháme propracovat těsto na program pizza. Po vykynutí na asi ...
Ze všech surovin pečlivě prohněteme těsto a necháme několik hodin uležet v chladnu. Rozvalujeme mezi ...
Ze všech surovin pečlivě prohněteme těsto a necháme několik hodin uležet v chladnu. Rozvalujeme mezi ...
Z mléka, 1 KL cukru a droždí rozmícháme a necháme vzejít kvásek. Ten smícháme s ostatními ...
V části vlažného mléka rozmícháme droždí, trochu cukru a necháme vzejít kvásek. Ve zbylém mléce ...
V teplém mléce rozmícháme droždí, cukr a necháme vzejít kvásek. Mimo smícháme mouku, sůl, vegavajo ...
Mléko za stálého míchání ohřejeme téměř k varu, vsypeme mletý mák, cukr i koření a za stálého ...
Pokud nemáte mlýnek na mák nebo nemáte čas ho připravovat a pak čistit, skvěle funguje v mixéru ...
Všechny suroviny kromě máku pečlivě smícháme. Mák vmícháme úplně nakonec. Směs vlijme do ...
Bílky ušleháme do polotuha, přidáme polovinu cukru a došleháme do tuhého sněhu. Z rozpuštěného ...
Rozmačkáme babán, přidáme tekuté suroviny, rozmícháme. V jiné nádobě smícháme sypké suroviny a ...
Nejdříve smícháme suché suroviny, pak tekuté a nakonec vše dohromady. Vlijeme do formy (dno zakryjeme ...
V mléce rozmícháme moučkový cukr a droždí, přidáme ostatní suroviny a zaděláme těstíčko. ...
Nejprve si připravíme cukrový sirup. V kastrůlku svaříme bílý cukr s 40 ml vody na zlatavý karamel ...
Nejdříve smícháme suché suroviny, přidáme tekuté a pečlivě těsto promícháme. Koláčovou formu ...
Zvlášť smícháme suché a zvlášť mokré suroviny. Potom smícháme vše dohromady a přemístíme do ...
Suché suroviny smícháme, stranou si rozpustíme máslo. Očištěnou mrkev pokrájíme na kousky a ...
Dortovou či koláčovou formu nebo malý pekáček si vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo ...
Nejdříve smícháme suché ingredience, pak zvlášť mokré a nakonec vše smícháme ...
Smícháme suché ingredience, přidáme mokré, rozmícháme a plníme ze tří čtvrtin do formiček na ...
Čokoládu na korpus si rozpustíme v parní lázni. (Nejlepší je použít hrnec s asi třetinou objemu ...
Nejdříve si připravíme těsto smícháním všech surovin a řádným propracováním. Těsto zabalíme do ...
V parní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu a rozmícháme se smetanou dohladka (lze použít jako ...
V parní lázni za stálého míchání prohřejeme bílky (či aquafabu) s cukrem na teplotu cca 60 °C. ...
Ovesné vločky zalijeme vodou, tak aby hladina byla cca 2 cm nad vločkami, a necháme při pokojové ...
Nejprve na teflonové pánvi nasucho opražíme vločky, až lehce zezlátnou a rozvoní se. Přesypeme je do ...
V mléce rozšleháme vejce, sůl a postupně přidáváme mouku. (Těsto by mělo být hladké a bez hrudek!) ...
Všechny suroviny smícháme a necháme asi půlhodinky těsto odstát. Před vlitím těsta pokaždé pánev ...
Jablka omyjeme a vykrojíme jádřinec tak, aby jablko zůstalo vcelku (např. škrabkou). Do každé nádobky ...
Suché ingredience v míse promícháme, po okrajích vlijeme rozpuštěný med s máslem a doprostřed do ...
Všechny suché suroviny promícháme, přidáme tekutiny a pečlivě šlehačem nebo metlou propracujeme. ...
Oddělíme si žloutky a bílky. Z bílků a soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky, vodu a cukr vyšleháme ...
Nejdříve si připravíme korpusy (pokud je sami pečeme) a zdobíme až po dokonalém vychladnutí. Ze ...
Nejdříve si necháme vzejít kvásek a pak zaděláme těsto, které necháme aspoň hodinu v teple ...
Těsto nechám vypracovat v domácí pekárně. Nejprve vložím tekuté suroviny, pak suché a zapnu program ...
Všechny suroviny pečlivě rukou prohněteme, zabalíme do fólie a necháme ztuhnout v chladničce. Pak ...
Piškoty rozdrtíme ručně v sáčku válečkem nebo rychlejší to je v mixéru. Smícháme a prohněteme s ...
Nejprve si v parní lázni rozpustíme čokoládu, protože asi 2 polévkové lžíce použijeme do těsta. Po ...
První den pokrájíme citron i rýmovník a přelijeme horkou vodou. Po vychladnutí směs odložíme do ...
Nejprve si připravíme ovoce a pak drobenku. Suroviny na těsto smícháme, vylijeme na pečící papír v ...
Smícháme v míse suché suroviny, přidáme mokré a pečlivě rozmícháme. Těsto vylijeme na pečící ...
Měla jsem chuť na něco podobného snídaňovým "zdravým cereáliím", ale po prostudování složení... ...
Do menšího hrnce s tlustým dnem vypeme cukr a zahříváme na střední stupeň do rozpuštění (míchám ...
Mouku prosijeme, přisypeme mandle, prášek do pečiva, koření a sůl. Nasucho promícháme. Máslo, vejce ...
Všechny suroviny ručně propracujeme až je těsto vláčné. Vytvarujeme do válečku, zabalíme do ...
Nakrájené housky zakrápneme mlékem a necháme nasáknout. Pekáček vymažeme máslem. Nakrájená jablka ...
Tuk nakrájíme na kostičky a s ostatními surovinami uhněteme těsto, které necháme uležet nejméně ...
Den předem si namočíme rozinky. Pokud jsou větší velikosti (např. sultánky), tak je raději ...
Kouskem másla si vymažeme zapékací nádobu (z varného skla nebo keramiky) nebo menší nádobky na ...
Vychlazenou šlehačku vyšleháme (ale nepřešleháme). Ostatní suroviny na krém promícháme (klidně ...
Pokud nepoužíváme sušenky, musíme si nejprve upéct piškotový korpus. Na něj smícháme zvlášť ...
Nejdříve rozmícháme droždí ve vodě s cukrem a necháme vzejít. Pak smícháme s ostatními surovinami ...
Banán oloupeme, vidličkou rozmačkáme, smícháme s tvarohem a drobečky sušenek. Hmotu přemístíme do ...
Nejprve rozdrtíme sušenky a promícháme je s přepuštěným máslem. Směs upěchujeme na dno dortové ...
Všechny suroviny smícháme a necháme chvíli odpočinout. Pečeme ve vaflovači nebo v silikonové formě, ...
Nejdříve si připravíme pravý vanilkový cukr: Přepodsívaný moučkový cukr smícháme s mletou pravou ...
Všechny suroviny kromě mandlí a namočeného ovoce řádně prohněteme ručně, pomocí domácí pekárny ...
Oddělíme bílky a žloutky, z bílků a soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky, cukr a máslo ušleháme do ...
Suroviny na těsto smícháme (nejlépe v pekárně) a necháme vykynout v teple na dvojnásobek. Mezitím si ...
Všechny suroviny (kromě těch na obalování) vypracujeme ve vláčné těsto a necháme zabalené ve folii ...
Tvaroh smícháme s vanilkový cukrem, rumem a rozinkami. Pečivo si nakrájíme na asi centimetrové plátky. ...
Vodu s máslem a solí zahříváme, dokud se máslo nerozpustí. Za stálého míchání vmícháme mouku a ...
ančovičky aquafaba bábovka banán bazalka bešamel bochánek brambory brokolice broskve buchta celer cibule cizrna cuketa cukroví čaj česnek čočka čokoláda děti dort dresink drobenka droždí fazole gluten gnocchi guláš Hlavní jídlo Horkovzdušná fritéza hořčice houby hovězí hrášek chléb jablka jahody játra jogurt káva klobása knedlíky koláč kopr králík krupice křen kukuřice kuře kuskus kvásek lievito madre listové těsto lívance losos luštěniny mák med meruňky míchaný nápoj mleté Moučník mozzarella mrkev muffiny nákyp nálev Nápoje nektarinky odpalované těsto okurka olivy omáčka Ostatní palačinky paprika párky pažitka pečeně pečivo Pekárna perníčky piškoty pizza placky podmáslí Polévka Pomazánka Příloha pudink rajčata ricotta rum rybíz ryby rýže Salát seitan slanina smažené Smoothie sójové maso sýr špekáčky špenát švestky těstoviny tofu tvaroh uzené vafle Vánoce vegan vegetarián vejce Velikonoce vepřové vločky vývar zavařenina Zavařování zázvor zelenina zelí zmrzlina žampiony