Francouzský toast
Moučník
22.03.2024
Suroviny :
na 2 porce:2 plátky toastového chleba nebo bochánku či vánočky
2 vejce
50 ml mléka nebo smetany
špetička mletého muškátového oříšku
špetička soli
2 špetky skořice
máslo na opečení
na ozdobení a dochucení:
javorový/čekankový/agávový sirup či med nebo cukr
jogurt
skořice
oblíbené ovoce
ořechy nebo mandle
rozinky
Postup :
Vejce rozšleháme s mlékem a kořením. Plátky pečiva rozkrojíme na menší kusy pro snazší manipulaci. Pečivo namočíme do vaječné směsi, přendáme na talíř a necháme zasáknout. Opékáme na másle za stálého hlídání, ať je nespálíme.Podáváme dozdobené jogurtem, ovocem a doslazené podle chuti.
Francouzský toast - recept v PDF