Francouzský toast

Moučník

22.03.2024

Suroviny :

na 2 porce:
2 plátky toastového chleba nebo bochánku či vánočky
2 vejce
50 ml mléka nebo smetany
špetička mletého muškátového oříšku
špetička soli
2 špetky skořice
máslo na opečení

na ozdobení a dochucení:
javorový/čekankový/agávový sirup či med nebo cukr
jogurt
skořice
oblíbené ovoce
ořechy nebo mandle
rozinky




Postup :

Vejce rozšleháme s mlékem a kořením. Plátky pečiva rozkrojíme na menší kusy pro snazší manipulaci. Pečivo namočíme do vaječné směsi, přendáme na talíř a necháme zasáknout. Opékáme na másle za stálého hlídání, ať je nespálíme.

Podáváme dozdobené jogurtem, ovocem a doslazené podle chuti.

Francouzský toast - recept v PDF