Digestivky

Moučník

28.11.2020

Suroviny :

na cca 35 sušenek:
140 g (celozrnných) ovesných vloček (rozdrcených mixérem)
80 g celozrné pšeničné mouky
60 g hnědého cukru
40 g špaldové mouky
50 g řepkového oleje
1/2 lžičky soli
1 lžička jedlé sody
2 celá vejce (nebo náhrady vajec)
3 - 5 KL mléka či vody (přidáme podle potřeby tak, aby se s těstem dobře pracovalo)



Postup :

Nejdříve smícháme sypké suroviny, přidáme tekuté, prohněteme v těsto, které necháme aspoň hodinu odležet. Pokud se těsto příliš lepí nebo drolí, přidejte ještě trochu mléka/vody. Závisí to na savosti mouky a vloček.
Pak navlhčenýma rukama tvarujeme placičky o průměru asi 5 cm a tloušťce cca 3 mm.
Pečeme v troubě předehřáté na 160°C asi 13 minut.

Tip: Lze vylepšit a zvláčnit zralým rozmačkaným banánem, čokomilce potěší nahrubo nasekaná půlka tabulky čokolády. Také můžeme přidat na kousky nakrájené sušené ovoce.

Digestivky - recept v PDF