Vanilkové rohlíčky

Moučník

11.12.2022

Suroviny :

do těsta:
250 g másla nebo vegan tuku např. Ramy
75 g pravého vanilkového cukru
320 g hladké mouky
100 g strouhaných skořápkovin (mandlí, lískových nebo vlašských ořechů)
špetka soli

na obalování:
asi 70 g pravého vanilkového cukru (opět moučkový cukr smíchaný s vanilkou nebo rozmixovaný vanilkový cukr např. Dr. Oetker)



Postup :

Nejdříve si připravíme pravý vanilkový cukr: Přepodsívaný moučkový cukr smícháme s mletou pravou vanilkou (asi 2 g) nebo vložíme podélně rozříznutý vanilkový lusk do dózy s cukrem a necháme aspoň týden provonět.

Suché ingredience na těsto promícháme, přidáme na kousky pokrájené máslo a ručně propracujeme těsto, které necháme několik hodin odležet.

Vyvalujeme mezi 2 igelitovými sáčky (či pečícími papíry), vykrájíme nebo vytvarujeme rohlíčky a pečeme na pečícím papíru asi 9 minut při 170°C. Ještě teplé obalujeme v připraveném cukru.

Vanilkové rohlíčky - recept v PDF