Několik hodin až den předem si připravíme vejce. Nejprve je vložíme do osolené vroucí vody a vaříme ...
Na oleji zpěníme cibulku, vložíme česnek, zarestujeme. Přidáme kořenovou zeleninu i řapíkatý celer ...
Hrst sušených hub zalijeme vroucí vodou a necháme nabobtnat. Zeleninu očistíme a nakrájíme. V ...
Dělat bramborový salát jindy, než na Vánoce, by mne asi normálně nenapadlo, ale vařila jsem si brambor ...
Sojové kostky povaříme ve vývaru 20 minut. Tekutinu slijeme, ale uchováme na další vaření. Mezitím ...
Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka či tenké měsíčky, česnek na tenké plátky. Společně ...
Z mouky, soli, tymiánu a vychlazeného tuku pokrájeného na kousky uděláme nejdříve něco jako drobenku, ...
Na oleji zesklovatíme cibulku, zarestujeme protlak, vlijeme vodu s bujonem či vývar, přidáme koření a ...
Na oleji orestujeme cibulku, přidáme mrkev, zarestujeme. Přilijeme vývar, přidáme rajčata, protlak, ...
Cibuli a česnek nasekáme na jemno. V hrnci rozehřejeme olej a zesklovatíme cibuli. Přidáme česnek, ...
Čočku přebereme od nečistot, propláchneme, zalijeme vodou zalijeme novou vodou (cca stejný objem jako ...
Na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme rozdrobené droždí a pomalu přepustíme (za stálého míchání ...
Cibuli nadrobno nakrájíme a orestujeme ji v hrnci na polovině oleje dozlatova. Přidáme opláchnutou ...
Cibulku zesklovatíme na oleji, přidáme mrkev a restujeme asi 5 minut. Pak zalijeme vývarem a zvolna ...
Olejem pokryjeme dno kastrolu, u másla počkáme, až se rozpustí. Vsypeme do něj propláchnutou okapanou ...
Nakrájenou cibulku zesklovatíme na oleji. Lehce osolíme. Přidáme na kousky nakrájenou očištěnou ...
Na oleji zesklovatíme cibulku, přisypeme zeleninu vyjma brambor, orestujeme ji: po chvíli zalijeme ...
Pokud seženete všechny požadované druhy sterilované zeleniny, bude práce poměrně snadná. Jen slijete, ...
Rozehřejeme olej a přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli. Za stálého míchání restujeme pět ...
Cibulku orestujeme na másle, zaprášíme moukou, necháme lehce opražit. Pak zalijeme studenou vodou nebo ...
Cibulku oloupeme, nakrájíme a zesklovatíme na trošce oleje. Přidáme ostatní suroviny a necháme vše ...
Zeleninu očistíme, nakrájíme nebo nahrubo nastrouháme. Celé koření dáme do plátěného sáčku nebo ...
Cibulku zesklovatíme na oleji, vložíme houby, zalijeme vodou, přidáme koření a zvolna vaříme asi půl ...
Mrkev a celer nahrubo nastrouháme, cibuli nakrájíme. Omyté a osušené maso osolíme, opepříme a ...
Maso rozkrájíme na větší kostky (asi 5 cm), osolíme, opepříme a zlehka obalíme v mouce. Orestujeme je ...
Jídlo připravujeme jak na sporáku, tak i v troubě. Proto je vhodné použít nádobu, která se hodí pro ...
Nejdříve si přebereme hrách a propláchneme ho v cedníku. Vsypeme do hrnce a zalijeme asi půl litrem ...
Nadrobnou nakrájenou cibulku zesklovatíme na oleji, vsypeme celý balíček mraženého hrášku, zalijeme ...
Nejprve si předpřipravíme sušené sójové maso. Nejlépe ho zbavíme pachutí tak, že ho necháme ...
Zelí překrojíme podélně na čtvrtiny, vykrojíme košťál a rozkrájíme listy na kousky asi 2 cm ...
Očištěný celer nakrájíme na kostky, v míse promícháme s polovinou oleje a pořádně posolíme a ...
Očištěnou a na kostičky nakrájenou cibuli zesklovatíme na oleji. Přidáme očištěnou a na kostičky ...
Maso očištíme, celé kuře naporcujeme, můžeme použít jen stehna a vykostěná prsa a zbytek použít ...
Maso s kostmi omyjeme, větší kusy přesekneme, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přidáme ...
Nejprve si připravíme zeleninový vývar. Pokud spěcháme, tak lze použít i z kostky. Pak na oleji ...
Začneme bešamelovou omáčkou: z oleje a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou pečlivě ...
Zeleninu očistíme a oloupeme. Cibulku a zázvor nakrájíme na malé kostičky, mrkev na asi 1 cm silná ...
Pečivo nakrájíme na kostičky a cca polovinu množství nasucho opečeme na pánvi nebo ještě lépe ...
Cuketu omyjeme a nastrouháme na asi 2 mm plátky, oloupanou cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka. Obojí ...
Nálev 15 minut svaříme a necháme zchladnout. Sterilujeme při teplotě 80 stupňů po dobu 20 minut. Do ...
Zveganizovat takové ikonické pokrmy jako je pomalu dušené hovězí, je odvaha až drzost, ale já měla na ...
Na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme celer, restujeme do lehkého opečení, zalijeme vývarem, vsypeme ...
Na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme kořenovou zeleninu (kromě mrkve na plátky), zarestujeme. Zalijeme ...
Cibuli nakrájíme na kostičky a zesklovatíme na oleji, papriky nakrájíme na kousky a přidáme k cibuli. ...
Nejdříve si připravíme kuskusovou náplň. Na oleji s máslem orestujeme celer s mrkví (ale pozor ...
Cibuli nakrájíme na kostičky, papriky na proužky. Nejdříve na oleji orestujeme cibulku dosklovata, ...
Většinou používám zbývající kaši, kterou jsme nesnědli jako přílohu, ale můžete si připravit ...
Omytou krkovici okořeníme pořádně ze všech stran a vložíme do pekáčku na vrstvu na měsíčky ...
Nakrájenou cibulku orestujeme na oleji. Housku nakrájíme na kostičky a zakrápneme mlékem. Mleté maso ...
Pórek očistíme, světlou část odkrojíme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na půlkolečka. ...
Nejdříve si připravíme všechny suroviny a nakrájíme cibulku. Vše, co budeme balit do ptáčků, ...
Na kuličky z nemasa si připravíme hmotu. Vytvarujeme kuličky, které uvaříme v páře (ve varných ...
Nejprve spaříme rajčata. (Špičku nakrojíme do kříže, zalijeme vroucí vodou, aby byla ponořená. Po ...
Nejdříve si připravíme náplň: cibuli orestujeme na oleji, přidáme curry pastu a zázvor, necháme ...
Maso pokrájíme na kostky velikosti sousta, slaninu a cibuli na kostičky a zelí překrájíme. Na sádle ...
Nejdříve si ideálně několik hodin dopředu horkou vodou zalijeme lněné semínko (buď rovnou mleté ...
Sojové maso nejdříve necháme vzkypět v čisté vodě, tu pak slijeme a použijeme novou vodu s bujonem a ...
Nejprve si připravíme sušené sójové maso, nejlépe několik hodin předem. Plátky necháme přejít ...
Nejdříve si připravíme nálev z oleje. Oloupanou cibulku si nakrájíme na tenká čtvrtkolečka, česnek ...
Na tuku orestujeme cibulku nejlépe v hlubší pánvi. Přistrouháme muškátový oříšek. Přidáme ...
Těstoviny uvaříme podle návodu. Pokrájenou cibulku zesklovatíme na oleji, přidáme na kostičky ...
Cibulku restujeme na oleji do požadované barvy (jen sklovatá či dozlatova). Mezitím si rukou do misky ...
Špekáčky oloupeme, podélně nakrojíme, řez pomažeme hořčicí a vložíme srpek cibule. Vrstvíme do ...
Ná trošce sádla z vývaru orestujeme nakrájenou cibulku, přidáme očistěnou pokrájenou zeleninu a ...
Nejprve si připravíme sušené sójové maso. Kousky necháme přejít varem (vzkypět) v čisté vodě. ...
Nejdříve si uvaříme červenou čočku, stačí 10 minut a přecedíme ji. Mezitím si nakrájíme cibuli, ...
Maso omyjeme a osušíme. Kůži na bůčku pečlivě prokrájíme do mřížky, bohatě osolíme, okmínujeme ...
Zeleninovým vývarem (vodou s bujonem) prohřátým k varu zalijeme ovesné vločky, přidáme koření a ...
Nedávno jsem četla, že "machout" či bramborový kuba je tradiční jídlo z Plzeňska, ale neznala jsem ...
Brambory umyjeme a dáme vcelku i se slupkou vařit na půl hodiny. Po uvaření vodu slijeme, brambory ...
Brambory umyjeme a dáme vcelku i se slupkou vařit na půl hodiny. Po uvaření vodu slijeme, brambory ...
V hrnci se zesíleným dnem nasucho orestujeme na větší kusy pokrájenou očištěnou zeleninu, až ...
Nakrájenou cibulku orestujeme na oleji. Zelí vymačkáme, překrájíme, přidáme ostatní suroviny, ...
ančovičky aquafaba bábovka banán bazalka bešamel bochánek brambory brokolice broskve buchta celer cibule cizrna cuketa cukroví čaj česnek čočka čokoláda děti dort dresink drobenka droždí fazole gluten gnocchi guláš Hlavní jídlo Horkovzdušná fritéza hořčice houby hovězí hrášek chléb jablka jahody játra jogurt káva klobása knedlíky koláč kopr králík krupice křen kukuřice kuře kuskus kvásek lievito madre listové těsto lívance losos luštěniny mák med meruňky míchaný nápoj mleté Moučník mozzarella mrkev muffiny nákyp nálev Nápoje nektarinky odpalované těsto okurka olivy omáčka Ostatní palačinky paprika párky pažitka pečeně pečivo Pekárna perníčky piškoty pizza placky podmáslí Polévka Pomazánka Příloha pudink rajčata ricotta rum rybíz ryby rýže Salát seitan slanina smažené Smoothie sójové maso sýr špekáčky špenát švestky těstoviny tofu tvaroh uzené vafle Vánoce vegan vegetarián vejce Velikonoce vepřové vločky vývar zavařenina Zavařování zázvor zelenina zelí zmrzlina žampiony