Hovězí a svíčková omáčka
Hlavní jídlo
14.10.2022
Suroviny :
600 g pěkného zadního hovězího masa4 mrkve
půl celeru
1 větší cibule
3 PL sádla
2 KL koření na svíčkovou
půl menší sklenice nakládáné zeleniny Halali
sůl, pepř, ocet, cukr
smetana, hladká mouka
Postup :
Mrkev a celer nahrubo nastrouháme, cibuli nakrájíme. Omyté a osušené maso osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném sádle, aby se zatáhlo. Na stejném sádle orestujeme zeleninu, vrátíme maso, přidáme Halali a zalijeme vodou, aby bylo maso ponořené. Zvolna dusíme 3 hodiny, maso obracíme a podle potřeby podléváme. Když je maso měkké, vyndáme je, nakrájíme na plátky a omáčku rozmixujeme nebo propasírujeme. Dochutíme a můžeme zjemnit smetanou. Pokud je omáčka řídká, zahustíme závrtkem z mouky a vody. Podáváme s knedlíkem a brusinkovou nebo rybízovou zavařeninou.Hovězí a svíčková omáčka - recept v PDF
Může se Vám hodit recept na nakládanou zeleninu a la Halali či hrnečkové nebo kynuté knedlíky a rybíz a la brusinky.