Vše v uvedeném pořadí navážíme rovnou do nádoby z pekárny, tu pak vložíme do přístroje a zapneme ...
Po opakovaných trápeních s "klesáním" středu buchty pečením ve vysoké formě (ať pekárny nebo ...
Vařené brambory stačí pokrájet mřížkovým krájedlem na bramborový salát. Ve spolupráci s ...
Z vlažné vody, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. Přidáme ostatní suroviny (mouky nejdříve ...
Půl dne předem si necháme prokvasit kvas. Pak přidáme další vodu (nebo 1:1 vodu s kefírem) a ...
Přes noc nebo několik hodin dopředu si necháme vzejít rozkvas (záleží na okolní teplotě). 2 lžíce ...
Nejméně pracné je nechat vypracovat těsto v pekárně nebo robotu, ale lze to samozřejmě i ...
Na těsto použijeme ruční hnětač, domácí pekárnu nebo robota. Do mísy vložíme předem připravený ...
Několik hodin předem si připravíme rozkvasy, z livevito madre odbereme 150 g do těsta a zbytek odložíme ...
Z vlažného mléka, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. V pekárně či robotu necháme všechny ...
Z vlažného mléka, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. V pekárně či robotu necháme všechny ...
Veškeré suroviny od tekutých po suché svěříme pekárně a upečeme na oblíbený program. (U nás ...
Všechny suroviny (vyjma sušeného ovoce a mandlí) navážíme přímo do pekárny (nejdříve tekuté, pak ...
Nejdříve spařímesemínka nebo vločky a necháme je zchladnout. Pak do pekárny dáme suroviny v uvedeném ...
Do mísy z pekárny či robota přemístíme rozkvas, přilijeme vodu, přisypeme mouky, chlebovou drobenku, ...
Ve vyšší skleněné či keramické nádobě (džbánu) smícháme asi 125 ml vlažné vody se 100 g mouky. ...
Vzešlý chlebový kvásek přendáme do pekárny, přidáme tekutiny a ostatní suroviny. Před pečením ...
Zkoušela jsem obě verze buchet (běžnou i vegan) a připadají mi chuťově téměř ...
Asi 8 - 12 h předem si rozmícháme (namnožíme) lievito madre (LM). Také zalijeme lněné semínko a ...
Tenhle recept vznikl na přání mé rodiny. Chválili sice mé nadýchané či ochucené chlebíky, ale mazat ...
Přes noc rozběhnutý rozkvas smícháme s ostatními surovinami v robotu asi 10 minut (nejdříve pomalý ...
Nejdříve si necháme vzejít kvásek ze 100 ml vlažné vody, cukru a rozdrobeného droždí. Nejsnazší je ...
Těsto uhněteme ručně, v robotu nebo necháme vypracovat v domácí pekárně na program "pizza". Po ...
Tento chléb je vhodný díky tvárnosti těsta i pro začátečníky. Většinu práce obstará robot a to ...
Do pekárny dáme tekuté, pak sypké suroviny, nakonec droždí a cukr. Spustíme program na těsto s ...
1. den ( Preferment ) Kvásek rozmícháme v 125 g vody, pečlivě promícháme resp. prohněteme s 250 g ...
Suroviny na rozkvas necháme prokvasit 4 - 6 hodin na dvojnásobek. (Pokud je v místnosti chladno, dám do ...
K vzešlému (nabublinkovanému a na dvojnásobek zvětšenému rozkvasu) do mísy robota přidáme pivo, ...
Nejprve si připravíme půlden dopředu rozvas, pak cca hodinu před mícháním těsta záparu/kaši a pak ...
Nejprve si nastrouháme sýr, ale do těsta přidáváme až později. Do mísy v pekárně dáme suroviny v ...
Do mísy v pekárně dáme suroviny v tomto pořadí: lievito madre, voda, olej, droždí, cukr, mouky a sůl. ...
(Nejdříve si nakrmíme a necháme uzrát tuhý pšeničný kvas - lievito madre. Cca 3 hodiny v teple ...
Vše postupně řidáváme do mísy robota, nejdříve tekuté, pak sypké. Mícháme cca 7 minut na ...
Nejprve dáme do pekárny rozkvas, vodu, pak mouky, sůl, droždí a cukr. Po částečném promíchání ...
Nejprve si navážíme či odměříme zrníčka podle chuti a zalijeme je převařenou vodou o stejném ...
ančovičky aquafaba bábovka banán bazalka bešamel bochánek brambory brokolice broskve buchta celer cibule cizrna cuketa cukroví čaj česnek čočka čokoláda děti dort dresink drobenka droždí fazole gluten gnocchi guláš Hlavní jídlo Horkovzdušná fritéza hořčice houby hovězí hrášek chléb jablka jahody játra jogurt káva klobása knedlíky koláč kopr králík krupice křen kukuřice kuře kuskus kvásek lievito madre listové těsto lívance losos luštěniny mák med meruňky míchaný nápoj mleté Moučník mozzarella mrkev muffiny nákyp nálev Nápoje nektarinky odpalované těsto okurka olivy omáčka Ostatní palačinky paprika párky pažitka pečeně pečivo Pekárna perníčky piškoty pizza placky podmáslí Polévka Pomazánka Příloha pudink rajčata ricotta rum rybíz ryby rýže Salát seitan slanina smažené Smoothie sójové maso sýr špekáčky špenát švestky těstoviny tofu tvaroh uzené vafle Vánoce vegan vegetarián vejce Velikonoce vepřové vločky vývar zavařenina Zavařování zázvor zelenina zelí zmrzlina žampiony