Boršč s fazolemi

14.10.2022

Na oleji zpěníme cibulku, vložíme česnek, zarestujeme. Přidáme kořenovou zeleninu i řapíkatý celer ...

Bramborový rychlý

14.10.2022

Dělat bramborový salát jindy, než na Vánoce, by mne asi normálně nenapadlo, ale vařila jsem si brambor ...

Hořčično-medový dip

11.07.2020

Ingredience pečlivě smícháme (med můžeme přepustit v mikrovlnce) a necháme v chladu proležet. ...

Kokosky

26.07.2020

Troubu předehřejeme na 130 °C. Bílky se solí vyšleháme ve vyšší nádobě do polotuha, za stálého ...

Koprová omáčka

14.10.2022

Obereme si omytý kopr, mladé výhonky nadrobno nakrájíme a stonky nevyhazujeme. Přidáme je do základu ...

Koprovohořčičný dresink

11.07.2020

Med prohřejeme v mikrovlnce, vmícháme obě hořčice a špetku soli, lehce prošleháme metličkou nebo ...

Kulajda

17.02.2023

Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku a postupně po částech přiléváme studenou vodu a pečlivě ...

Nálev na okurky

23.04.2019

Nálev 15 minut svaříme a necháme zchladnout. Sterilujeme při teplotě 80 stupňů po dobu 20 minut. Do ...

Tortily s lososem

14.10.2022

Tortily prohřejeme na pánvi nebo v mikrovlnce, pomažeme dresinkem, poklademe plátky zeleniny a lososa. ...

Tzatziky

05.10.2022

Oloupanou okurku nahrubo nastrouháme a vymačkáme šťávu (nevyhazovat, ale vypít!). Přidáme ...

Vegan mrkvový losos

27.12.2023

Mrkev očistíme a nakrájíme škrabkou nebo nožem na tenké plátky. Ty povaříme 3 minuty ve vroucí ...

Volská oka

23.04.2019

Hamburgerovou pánev, lívanečník nebo běžnou pánev a silikonové formičky na smažení lehce vymažeme ...

Zapékané müsli

08.12.2020

Na plech s pečícím papírem rozprostřeme suché suroviny, dáme na 15 min péct na 160 °C. Mezitím ...