Franfurtská polévka

Polévka

14.10.2022

Suroviny :

4 nožičky kvalitních párečků (debrecínské, frankfurtské)
4 větší brambory
1 cibule
3 polévkové lžíce másla
3 polévkové lžíce hladké mouky
asi 1,5 l vody nebo vývaru
2 lžičky mleté papriky
sůl, pepř




Postup :

Cibulku orestujeme na másle, zaprášíme moukou, necháme lehce opražit. Pak zalijeme studenou vodou nebo vývarem, pečlivě rozmícháme, aby nevznikly hrudky. Přidáme oloupané na kostičky nakrájené brambory, papriku, pepř, sůl a společně vaříme asi 20 minut. Mezitím si nasucho na teflonové pánvi opečeme na kolečka pokrájenou uzeninu, kterou do polévky vložíme těsně před dokončením.

Franfurtská polévka - recept v PDF