Franfurtská polévka
Polévka
14.10.2022
Suroviny :
4 nožičky kvalitních párečků (debrecínské, frankfurtské)4 větší brambory
1 cibule
3 polévkové lžíce másla
3 polévkové lžíce hladké mouky
asi 1,5 l vody nebo vývaru
2 lžičky mleté papriky
sůl, pepř
Postup :
Cibulku orestujeme na másle, zaprášíme moukou, necháme lehce opražit. Pak zalijeme studenou vodou nebo vývarem, pečlivě rozmícháme, aby nevznikly hrudky. Přidáme oloupané na kostičky nakrájené brambory, papriku, pepř, sůl a společně vaříme asi 20 minut. Mezitím si nasucho na teflonové pánvi opečeme na kolečka pokrájenou uzeninu, kterou do polévky vložíme těsně před dokončením.Franfurtská polévka - recept v PDF