Teplý koláček bez těsta

Moučník

25.07.2020

Suroviny :

Na 3 porce:
3 větší jablka (nebo směs s hruškami, švestkami či letním ovocem)
6 polévkových lžic hnědého cukru
6 polévkových lžichrubé mouky
mletá skořice
hrstička rozinek nebo sušených brusinek
asi 30 g másla a kousek na vymazání zapékací nádobky
(kysaná smetana nebo jogurt)




Postup :

Kouskem másla si vymažeme zapékací nádobu (z varného skla nebo keramiky) nebo menší nádobky na jednotlivé porce. Z másla, cukru a mouky udrobíme drobenku.
Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců (kdo nerad slupky, tak i oloupeme) a nakrájíme na cca 2 mm plátky (ostatní ovoce na menší kousky). Promícháme se skořicí a rozinkami (kyselejší i procukrujeme), rozprostřeme do nádoby, posypeme povrch drobenkou a zapékáme cca 20 minut při 180°C na spodní a horní ohřev v troubě.
Podáváme nejlépe teplé dozdobené kopečkem kysané smetany či jogurtu.


Teplý koláček bez těsta - recept v PDF