Celerové řízky

Hlavní jídlo

01.12.2020

Suroviny :

1 bulvový celer
litr vody na předvaření
2 polévkové lžíce octa
lžička soli
2 polévkové lžíce drcené řasy nori

1 polévková lžíce oblíbeného koření na ryby
čtvrt až půl lžičky černé soli
6 polévkových lžic cizrnové mouky
asi 6 polévkových lžic vody
kukuřičná strouhanka
olej na smažení



Postup :

Celer očistíme a nakrájíme na plátky cca 1 cm silné (můžeme je ještě překrojit na menší části). Rozkrájený celej předvaříme 5 minut ve vodě s octem, solí a řasou. Vyjmeme, osušíme. Z mouky, další vody a koření smícháme těstíčko, ve kterém kousky celeru namočíme (osvědčilo se mi nanášení těstíčka kuchyňským silikonovým štětcem) a následně obalíme v kukuřičné strouhance. Smažíme v dostatečné vrstvě oleje do požadované barvy z obou stran. Přebytečný olej osušíme papírovou utěrkou. Podáváme s oblíbenou přílohou. Neurazí ani jako sváteční jídlo náhradou třeba za file nebo rybu.

Celerové řízky - recept v PDF