Holandská omáčka
Hlavní jídlo
14.10.2022
Suroviny :
2 žloutky30 ml dobrého bílého vína
80 g rozpuštěného mírně vychladlého másla
1-2 lžičky citronové šťávy
pepř, sůl
Postup :
V parní lázni (ne vodní lázni, tj. v míse nad lehce bublající vodní hladinou!!!) ručně šleháme žloutky s vínem do lehké pěny. Potom pomalu vléváme tenkým proudem rozpuštěné máslo za stálého šlehání, celý proces by měl trvat cca 5 minut. Naposledy opatrně přidáme citronovou šťávu (raději méně, pokud máte rádi jen nakyslou chuť). Dochutíme solí a pepřem a přelijeme do teplého omáčníku či jiné vhodné nádoby.Skvěle ladí k chřestu nebo panence...
Holandská omáčka - recept v PDF
Může se Vám hodit recept na zelený nebo bílý chřest.