Rýmovníkový sirup
Ostatní
01.08.2020
Suroviny :
30 ks listů čerstvého rýmovníku0,5 l vody
1 citron nebo limetka
250 g hnědého cukru
250 g cukru krupice
Postup :
Lístky opláchneme a pokrájíme. Citron nebo limetku oloupeme (či oškrábeme škrabkou vrchní vrstvu kůry) a nákrájíme na tenké plátky. Obojí vložíme do sklenice a zalijeme vroucí vodou. Až směs vychladne, odložíme do lednice na 24 hodin a občas protřepeme. Druhý den přecedíme a přidáme cukr. Pomalým varem necháme cukr rozpustit a směs pak postupně zredukovat na požadovanou konzistenci sirupu za občasného promíchání. Plníme do vypařených sklenic a uložíme do lednice. Pro delší dobu uchování zasterilujeme.Rýmovníkový sirup - recept v PDF