Zázvorovo-citrusové muffiny
Moučník
13.02.2025
Suroviny :
tekuté:1 celé vejce nebo 50 ml aquafaby nebo 1 polévková lžíce mletého lněného semínka rozmíchaného ve 3 polévkových lžících vody
20 ml oleje
20mlvody či mléka
1/2 polévkové lžíce rumu
1 polévková lžíce rozinek namočených v rumu
50 g vycezené směsi zázvoru a citrusů, která zbývá po výrobě
zázvorového shotu
suché:
30 g hnědého cukru
50 g polohrubé nebo celozrnné pšeničné mouky
35 g mletých ořechů či mandlí nebo mletých pražených ovesných vloček
špetka soli - při náhradě vajec aquafabou vynecháme
1/2 lžičky skořice
špetka muškátového oříšku
1 lžička prášku do pečiva
1/4 lžičky jedlé sody
(kokosový tuk na vymazání formiček)
Postup :
Nejprve si malé silikonové formičky vymažeme kokosovým tukem.Smícháme veškeré suché suroviny. Přidáme vidličkou lehce prošlehané tekuté přísady a důkladně promícháme. Těsto přendáme do formiček a pečeme v horkovzdušné fritéze při teplotě 165°C asi 20 minut, vyklopíme na pečící papír a dopečeme ze spodní strany ještě 5 minut při 165 °C.
