Skořicová buchta s cuketou (jablky)
Moučník
19.07.2020
Suroviny :
2 a půl hrnku polohrubé mouky1 a půl hrnku cukru krystal
2 lžičky mleté skořice
1 celý sáček prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
1 polévková lžíce citronové šťávy
2 vejce (či náhrady např. Vegavajo)
půl hrnku kefíru nebo mléka
tři čtvrtě hrnku oleje
2 hrnky nahrubo strouhané cukety nebo oloupaná nastrouhaná jablka
Postup :
Smícháme v míse suché suroviny, přidáme mokré a pečlivě rozmícháme. Těsto vylijeme na pečící papír na plech s vyšším okrajem. Pečeme asi 30 minut při 180 °C. Po zchladnutí bohatě pocukrujeme moučkovým cukrem se skořicí nebo poléváme čokoládovou či citronovou polevou. Výborná je také kysaná smetana rozmíchaná s rozpuštěnou čokoládou nebo jen ochucená skořicovým cukrem a posypaná grankem.Tip: Až bude po sezóně cuket, zkuste místo nich do těsta přidat dvě až čtyři nastrouhaná nebo na kostičky pokrájená jablka a uvidíte :-)
Skořicová buchta s cuketou (jablky) - recept v PDF