Rybí filé s řeckou omáčkou
Hlavní jídlo
11.07.2020
Suroviny :
asi 400 g rybího file, nejlépe filety treskyplechovka drcených rajčat nebo oloupaná pokrájená čerstvá
hrst černých oliv pokrájených na kolečka
1 polévková lžíce nakládaných kaparů
sklenka bílého vína
dijonská hořčice
sůl
pepř
snítka rozmarýnu
olivový olej
citron
Postup :
Rozmražené filé omyjeme, osušíme, zakápneme citronem, osolíme, opepříme, lehce pomažeme hořčicí a necháme odležet.Rozehřejeme olej a rybku opečeme z obou stran. Podlijeme vínem (které samozřejmě napřed upijeme), necháme odpařit alkohol a pak přidáme rajčata, koření a chvíli podusíme. Před dovařením přidáme olivy a kapary a necháme prohřát.
Podáváme například s brambory.
Rybí filé s řeckou omáčkou - recept v PDF