Patifu knedlíčky

Polévka

23.06.2025

Suroviny :

"nejátrové" knedlíčky do polévky:
oblíbená Patifu paštika
1 vejce
1/2 lžičky oblíbeného koření (např na divočinu nebo mletá masa)
1 polévková lžíce majoránky
20 g kukuřičné strouhanky (a další navíc podle potřeby)
20 g dětské krupičky
10 g cizrnové mouky



Postup :

Vidličkou nebo metličkou rozšleháme vejce s paštikou, okořeníme a do požadované konzistence přidáváme strouhanku. Raději nejdříve méně, protože proležením v chladnu směs zhoustne.
Vytvarujeme knedlíčky (ukoulíme navlhčenýma rukama či ležérněji lžící) a vaříme ve vroucí vodě, vývaru či přímo v hotové polévce. Trvá to chvilku, knedlíčky jsou hotové, jakmile vyplavou na hladinu.

Patifu knedlíčky - recept v PDF