Patifu knedlíčky
Polévka
23.06.2025
Suroviny :
"nejátrové" knedlíčky do polévky:oblíbená Patifu paštika
1 vejce
1/2 lžičky oblíbeného koření (např na divočinu nebo mletá masa)
1 polévková lžíce majoránky
20 g kukuřičné strouhanky (a další navíc podle potřeby)
20 g dětské krupičky
10 g cizrnové mouky

Postup :
Vidličkou nebo metličkou rozšleháme vejce s paštikou, okořeníme a do požadované konzistence přidáváme strouhanku. Raději nejdříve méně, protože proležením v chladnu směs zhoustne.Vytvarujeme knedlíčky (ukoulíme navlhčenýma rukama či ležérněji lžící) a vaříme ve vroucí vodě, vývaru či přímo v hotové polévce. Trvá to chvilku, knedlíčky jsou hotové, jakmile vyplavou na hladinu.
