Pastýřina
Hlavní jídlo
12.02.2022
Suroviny :
na 4 porce:bramborová kaše (z cca půl až třičtvě kg brambor a čtvrt litru mléka)
asi 400 g kořenové zeleniny (oblíbené mražené, napž pod svíčkovou nebo směs mrkev s hráškem)
1 balení Krahulík Trhané vepřové maso Sous-vide
1 větší cibule oloupaná a nakrájená
2 stroužky česneku
asi 1 dl suchého bílého vína
olej
sůl, oblíbené koření (např. Ratatouille)
Postup :
Většinou používám zbývající kaši, kterou jsme nesnědli jako přílohu, ale můžete si připravit čerstvou podle oblíbeného postupu.Předpřipravené Trhané vepřové maso dáme dle návodu povařit na 20 minut i s vnitřním obalem do hrnce s vodou.
Na oleji zesklovatíme cibulku, na ní orestujeme zeleninu, zalijeme vínem a necháme ho téměř vydusit. Uvařené maso vysypeme z obalu včetně ochucené šťávy k podušené zelenině a rozebereme ho na kousky. Na dno zapékací mísy dáme zeleninu s masem, navrch naneseme bramborovou kaši, její povrch zbrázdíme vidličkou a dáme na půl hodinky zapéct při 200 °C. Ke konci pečení můžeme na chvilku pustit gril, aby povrch dostal zlatavou barvu.
Pastýřina - recept v PDF