Měkké broskve rozmačkáme nebo rozmixujeme. Tvrdší pokrájíme na kostičky. Oboje smícháme s cukrem i želírujícím přípravkem a za stálého ...
14.10.2022
Zeleninu očistíme, nakrájíme nebo nahrubo nastrouháme. Celé koření dáme do plátěného sáčku nebo jiné pomůcky, abychom ho pak nemuseli hledat. ...
21.11.2020
Houby očistíme, nakrájíme, propláchneme vodou a vložíme do hrnce. Zalijeme je vodou tak, aby byly ponořené, přidáme sůl a ocet (na litr vody ...
14.10.2022
Kozí rohy silnější jehlou nebo ostrým párátkem na několika místech skrz naskrz propíchneme. Naskládáme je do misky a zalejeme vroucí vodou. ...
28.07.2020
Nálev 15 minut svaříme a necháme zchladnout. Sterilujeme při teplotě 80 stupňů po dobu 20 minut.
Do každé sklenice (kromě okurek) patří:
5 ...
23.04.2019
Cibuli nakrájíme na kostičky a zesklovatíme na oleji, papriky nakrájíme na kousky a přidáme k cibuli. Za stálého míchání začneme dusit. Po chvíli ...
10.08.2022
Rybíz obereme od stopek, větší ovoce zbavíme pecek a nakrájíme na kostičky. Promícháme s cukrem i kořením nádobě vhodné do trouby i na sporák. ...
14.10.2022
Cibuli očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme restovat na oleji do vhodně velké nádoby. Cibuli lehce osolíme a necháme zesklovatět. Mezitím papriky ...
29.08.2022
Rybíz zbavený stopek přelijeme svařenou vodou s octem a po chvilce scedíme. Přidáme vodu, cukr, koření (nejlépe v čajovém sáčku, abychom ho ...
28.07.2020