Rajská vegan
Hlavní jídlo
03.11.2024
Suroviny :
hmota na nemasona omáčku:
1 střední cibule nakrájená na kostičky
3 polévkové lžíce oleje
1 kapie nakrájená na menší kousky
1 malý rajský protlak
1 plechovka drcených rajčat
1 krabička pasírovaných rajčat
2 lžičky koření do rajské
1 bobkový list
voda
cukr, sůl, pepř
(strouhaný perník)
Postup :
Na kuličky z nemasa si připravíme hmotu. Vytvarujeme kuličky, které uvaříme v páře (ve varných sáččích na pařáčku).Mezitím si připravíme omáčku. Zesklovatíme cibulku, přidáme kapii, orestujeme, přidáme protlak, zarestujeme, ochutíme kořením a tento základ zalijeme vodou. Přidáme drcená i pasírovaná rajčata a nejméně 10 minut provaříme. Omáčku rozmixujeme, dochutíme a vložíme do ní prohřát nemasové kuličky.
Podáváme s oblíbenou přílohou, například vařenými kolínky nebo rýží či knedlíkem.
Rajská vegan - recept v PDF