Pečený tvaroh s ovocem

Moučník

22.05.2025

Suroviny :

na 6 velkých nebo 9 kusů menších muffinů/medvídků:
1 vaničkový tvaroh nebo "tofutvaroh" (1 přírodní tofu, 1 lžíce citronové šťávy, 50 ml vody, 1 lžička vanilkového pudinkového prášku)
1/2 polévkové lžíce rumu
1 celé vejce
50 g mletých mandlí/ořechů
3 polévkové lžíce (drcených) ovesných vloček
půl lžičky skořice
10 g vanilkového proteinu
špetka soli
kokosový olej na vymazání formiček
1 nadrobno pokrájené nebo nastrouhané jablko či hrst jiného sezónního ovoce (může být i mražené)

rozinky namočené v rumu



Postup :

Vše kromě ovoce a rozinek smícháme s tvarohem a vejcem. (Protein rozmícháme předem v sypkých surovinách, nehrozí pak hrudky.) Na smíchání stačí ruční metlička, ale můžeme použít i ponorný mixér. Nakonec do směsi lžící lehce vmícháme kousky ovoce. Vymazané formičky plníme kousek pod okraj. Do každého kousku vmáčkneme 2 až 3 rumové rozinky. Pečeme v horkovzdušné fritéze při teplotě 165 °C asi 20 minut, vyklopíme na pečící papír a dopečeme ze spodní strany ještě 5 minut při 165 °C.

Pokud použijeme náhradu tvarohu z tofu, doporučuji tofu dohladka s vodou a pudinkem ponorným mixérem rozmixovat. Pokud vynecháme vejce (můžeme směs nepatrně naředit) je moučník vegan.

Pečený tvaroh s ovocem - recept v PDF