Flapjack vegan

Moučník

28.11.2020

Suroviny :

Na 1 menší plech:
150 g vzešlého pšeničného rozkvasu (předem smíchaná lžička žitného nebo pšeničného kvásku s 80 g vody a 70 g celozrnné pšeničné mouky)
50 g ovesných vloček
50 g směsi ořechů nebo semínek
25 g strouhaného kokosu
75 g sušeného ovoce (rozinky, meruňky, švestky...)
120 g jablečného pyré
40 g datlového nebo podobného sirupu sirupu
50 g oleje
2 lžičky skořice nebo jiného vhodného koření
špetka soli




Postup :

Aktivní rozkvas smícháme se suchými vločkami, směs ořechů zalijeme horkou vodou a obojí necháme několik hodin odstát. Vodu z ořechů slijeme a ořechy v mixéru společně se sušeným ovocem nadrtíme. Vločky pečlivě rozmícháme s jablečným pyré a olejem, přidáme ostatní suroviny a rozmícháme. Těsto přendáme na plech s pečícím papírem a uhladíme povrch. Pečeme na horkovzduch asi 30 minut při 180 °C. Vyklopíme na prkénko, překrájíme na kousky, vrátíme zpátky na plech s pečícím papírem a ještě asi 5 minut dopečeme. Skvělá zdravá svačinka je hotová!

Flapjack vegan - recept v PDF

Inspirováno receptem kváskový flapjack.