Mouku smícháme nasucho s kořením, solí a sodou. Melasu rozmícháme s vodou. Změklý tuk vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme suché i mokré ...
14.10.2022
Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu a máslo. Vejce, cukr a sůl vyšleháme do pěny, vmícháme zavařeninu. Přidáme suchou směs vytvořenou z ...
28.11.2020
Nejprve si oloupeme mandle, (pokud je neseženeme koupit již oloupané). Doporučuji provést spaření vroucí vodou dvakrát za sebou, (vždy nechat chvilku ...
14.10.2022
Nejdříve smícháme suché suroviny, pak přidáme tekuté a propracujeme těsto. Doladíme kapkou vody nebo trochou vločkové drti, aby nelepilo, ale ani ...
09.12.2022
Všechny základní suroviny dáme do větší mísy a rukama uhněteme hladké těsto.
Tvarujeme sušenky, zdobíme čokoládou či cukrovo-mandlovou směsí ...
26.07.2020
Nejdříve smícháme suché suroviny, přidáme na kousky pokrájený tuk pokojové teploty a hněteme. Podle potřeby přidáváme po troškách rostlinné ...
24.09.2022
Nejdříve si rozehřejeme (třeba v MV troubě ve vhodné nádobě) kokosový olej do polotekuté konzistence. Suché suroviny kromě v míse pečlivě ...
02.12.2023
Čokoládu rozlámanou na kousky rozpustíme s tukem v parní lázni a pak zředíme horkou vodou (stačí většinou 2 lžíce, ale záleží na použité ...
27.01.2024
V mixéru rozdrtíme vše kromě ovocné pasty na hrubý prášek. Ručně pak prohněteme s datlovou pastou. Hmotu pak napěchujeme do obdélníkové krabičky ...
28.11.2020
Nejdříve smícháme sypké suroviny, přidáme tekuté, prohněteme v těsto, které necháme aspoň hodinu odležet. Pokud se těsto příliš lepí nebo ...
28.11.2020
Nejprve na teflonové pánvi nasucho opražíme vločky až lehce zezlátnou a rozvoní se. Přesypeme do mísy, přidáme koření a necháme vychladnout. ...
25.07.2020
Aktivní rozkvas smícháme se suchými vločkami, směs ořechů zalijeme horkou vodou a obojí necháme několik hodin odstát. Vodu z ořechů slijeme a ...
28.11.2020
Troubu předehřejeme na 130 °C.
Bílky se solí vyšleháme ve vyšší nádobě do polotuha, za stálého mírnějšího šlehání vsypeme po částech ...
26.07.2020
V parní lázni za stálého míchání prohřejeme bílky (či aquafabu) s cukrem na teplotu 60 °C. Poté směs vyšleháme do lehké pěny, do ní opatrně ...
23.02.2023
Ze všech surovin pečlivě prohněteme těsto a necháme několik hodin uležet v chladnu. Rozvalujeme mezi folií nebo pečícím papírem, vykrájíme ...
23.02.2023
Ze všech surovin pečlivě prohněteme těsto a necháme několik hodin uležet v chladnu. Rozvalujeme mezi folií nebo pečícím papírem, vykrájíme ...
27.01.2024
Pokud nemáte mlýnek na mák nebo nemáte čas ho připravovat a pak čistit, skvěle funguje v mixéru rozmixovat mák s krystalovým cukrem, nejlépe ...
02.12.2023
Nejprve si připravíme cukrový sirup. V kastrůlku svaříme bílý cukr s 40 ml vody na zlatavý karamel (stupeň 6) asi 15 minut. Směs nemícháme, ale ...
14.10.2022
V parní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu a rozmícháme se smetanou dohladka (lze použít jako polevu na jiné druhy pečiva). Necháme mírně ...
16.07.2020
Nejprve na teflonové pánvi nasucho opražíme vločky, až lehce zezlátnou a rozvoní se. Přesypeme je do mísy, necháme trochu zchladnout a přidáme ...
28.11.2020
Suché ingredience v míse promícháme, po okrajích vlijeme rozpuštěný med s máslem a doprostřed do důlku rozšlehaná vejce. Opatrně smícháme a ...
11.07.2020
Všechny suroviny pečlivě rukou prohněteme, zabalíme do fólie a necháme ztuhnout v chladničce. Pak tvarujeme kuličky, které obalujeme v kokosu. Opět ...
26.07.2020
Piškoty rozdrtíme ručně v sáčku válečkem nebo rychlejší to je v mixéru. Smícháme a prohněteme s ostatními ingrediencemi. Pokud by se hmota ...
26.07.2020
Mouku prosijeme, přisypeme mandle, prášek do pečiva, koření a sůl. Nasucho promícháme. Máslo, vejce a cukr vyšleháme do pěny a smícháme s ...
24.07.2020
Všechny suroviny ručně propracujeme až je těsto vláčné. Vytvarujeme do válečku, zabalíme do potravinářské folie a necháme aspoň půl hodinku ...
24.07.2020
Tuk nakrájíme na kostičky a s ostatními surovinami uhněteme těsto, které necháme uležet nejméně půl hodiny v chladu. Mezitím si všechny suroviny ...
19.11.2023
Nejdříve si připravíme pravý vanilkový cukr: Přepodsívaný moučkový cukr smícháme s mletou pravou vanilkou (asi 2 g) nebo vložíme podélně ...
11.12.2022
Všechny suroviny (kromě těch na obalování) vypracujeme ve vláčné těsto a necháme zabalené ve folii v chladnu odležet. Pokud před chladnutím ...
24.12.2020