Bochánek - podklad pod med

Těsto si připravíme v domácí pekárně - program hnětení a kynutí nebo pomocí hnětače (robota). Vkládáme nejdříve tekuté, pak sypké suroviny. ...
30.01.2021

Hranatý bochánek s LM

Všechny suroviny (vyjma sušeného ovoce a mandlí) navážíme přímo do pekárny (nejdříve tekuté, pak suché) a dáme míchat. Až je těsto ...
27.05.2021

Nádivka

Pečivo nakrájíme na kostičky a cca polovinu množství nasucho opečeme na pánvi nebo ještě lépe necháme upéct v troubě 15 minut při 150 °C. Pro ...
25.07.2020

Opilá čokoládová vajíčka (kuličky)

V parní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu a rozmícháme se smetanou dohladka (lze použít jako polevu na jiné druhy pečiva). Necháme mírně ...
16.07.2020

Rozpeky

Suroviny dáme do pekárny v uvedeném pořadí, necháme promíchat a vykynout. Pak rozdělíme na 8 částí, vytvarujeme bochánky, zploštíme je a na ...
25.07.2020

Vajíčková pomazánka

Oloupaná vajíčka rozkrojíme, vyjmeme žloutky, rozdrobíme vidličkou v misce a promícháme s ostatními surovinami kromě bílků. Bílky nadrobno ...
25.07.2020