Croquembouche

Z odpalovaného těsta si upečeme drobné kuličky. Uvaříme vanilkové pudinky s asi 10 lžícemi cukru v půl litru mléka a vylepšíme 1 KL mleté ...
24.07.2020

Dort s prasátky

Ze 1/4 l mléka a vanilkového pudinkového prášku přislazeného 4 PL vanilkového cukru uvaříme hustý pudink. Ten následně vychladíme ve vodní lázni ...
25.07.2020

Extračokodort vegan

Na korpus smícháme suché a tekuté suroviny zvlášť, pak do tekuté směsi postupně vmícháváme suchou směs a ručně metličkou prošleháme. Vlijeme ...
26.07.2020

Koblihy

Ve vlažném mléce s cukrem rozmícháme droždí a necháme ho vzejít. Po přidání ostatních surovin vypracujeme nelepivé těsto a necháme zakryté ...
03.03.2022

Kremeš vegan

Chlazené těsto necháme chvíli při pokojové teplotě prohřát. Ramu si pokrájíme na kousky a necháme změknout též při pokojové teplotě. ...
15.05.2022

Kynuté buchty

Zkoušela jsem obě verze buchet (běžnou i vegan) a připadají mi chuťově téměř neroznatelné. Začneme těstem: Ve vlažném mléce rozmícháme ...
06.07.2021

Kynutý perník

Všechny suroviny vložíme do pekárny, necháme propracovat těsto na program pizza. Po vykynutí na asi jeden a půl násobek objemu spustíme program ...
25.04.2022

Nejčokokoládovější dort

Čokoládu na korpus si rozpustíme v parní lázni. (Nejlepší je použít hrnec s asi třetinou objemu lehce vroucí vody a na něm položenou skleněnou ...
11.07.2020